Referencia: családi ház Pécelen

2012. 11. 20. | | referenciák

A látványrajzait bár biztosan láttátok ennek a háznak és végre mostanra fotózható állapotba került, ezért múlt héten kattintottam is pár képet, ezeket szeretném most megmutatni.

Ez egy újépítésű ikerház egyik fele, Pécelen. Megrendelőim egy kétgyermekes család, akik Angliából költöztek haza, és még abban a fázisban kerestek meg, amikor (még Angliából) keresgélték az igényeiknek megfelelő házat. Több “jelölt is volt”, minden alaprajzot közösen átbeszéltünk, melyiknek mi az előnye és mi a hátránya, melyiket hogyan lehetne az igényeik szerint átalakítani. Végül a péceli ház mellett döntöttek. Ezt egyébként nagyon szerencsésnek tartom és nem tudok elég hálás lenni, hogy ennyire előrelátóak voltak. Ezzel az egész munkát megkönnyítették, úgy érzem, sokkal több lehetőség volt így a kezemben és sokkal “személyre szabottabb” lett a végeredmény is. Mindenkinek, aki új otthont keres magának, azt tanácsolom, hogy még a vásárlás előtt kérje ki egy szakember vélemyényét, megéri!

A lakás belső elosztását még akkor megváltoztattuk, amikor csak papíron létezett az épület. Így alakult ki a tágas, U alakú étkezőkonyha, így találta meg a helyét a kandalló, az előszoba és a nappali közötti faláttörés, a szuterén szintet összekötő, lépcsőt takaró ajtó, amely úgy néz ki, mintha a beépített szekrény része lenne. A hálószoba méretét is elfogadható méretűre tudtuk növelni, mert eredetileg tartozott hozzá egy keskeny erkély, amelyről a megrendelők lemondtak, így a szoba falát ki tudtuk tolni és plusz négyzetmétereket nyertünk. A fürdőszobába a nemcsak a kád, de egy zuhanyzó is befért. Soroljam még?

A stílussal kapcsolatban megrendelőimnek elég határozott elképzeléseik voltak, a színek kiválasztásánál sem kellett sokat gondolkodnom, hiszen ezt a meghatározást kaptam: a letisztult formákat szeretjük, a két alapszín pedig a fehér és a szürke legyen. Így született meg a központi tér, amely egy középszürke Elitis Glass tapétát kapott, a padlóra a Meister LS 300 fehérített tölgy laminált parkettája került (a konyhába is!), így nincs burkolatváltás, csak a fürdőszoba ajtó alatt. A konyhabútor fényes fehér frontokkal és fekete pulttal készült. Az étkezőasztal magasfényű fehér, amelyet Eames design klasszikusai vesznek körül szintén fehér színben, fölé pedig Patricia Urquiola Caboche csillárja került. A nappaliba egy Andante kanapét választottunk novalife szövettel, amelyről megrendelőm elmondása szerint tényleg minden folt eltávolítható, ez nekik különösen fontos, mivel két ovis korú gyermekük van egy fehér kanapéval együtt… Az elegáns szürke-fehér hangulatot a kiwi zöld vidámságával törtük meg, de épp csak egy kicsit megfűszerezve a teret. A hálószobák még nem kapták meg végleges bútoraikat, ezért azokat csak később tudom megmutatni, a két gyerekszobába viszont bekukkantottam egy-egy részlet erejéig. Nekem nagyon tetszik a lakás hangulata, de ennél sokkal fontosabb, hogy a megrendelőim is nagyon szeretik és elégedettek a végeredménnyel.

36 hozzászólás

  1. Sz Fanni szerint:

    Gyönyörű!!! Gratulálok!

  2. Klein Kinga szerint:

    Viki, nagyon tetszik. Jó a fürdőben az a fekete burkolat, ahogy fölmászik a falra! És a konyha is nagyon látványos lett. Üzenem a stylistnak és a fotósnak, hogy ők is jó munkát végeztek :)))

  3. Szuper lett! Főleg az étkező, de a gyerekszobákba is belelátom a szépséget ekkora részletekből is. 🙂

  4. zaiviki szerint:

    Köszi Lányok! :))

  5. Petra szerint:

    Gratulálok Viki, ez nagyon tetszik! Szép egyszerű, letisztult, elegáns. 🙂

  6. Csorba Anita szerint:

    Nekem is nagyon bejön ez a letisztult koncepció, gratulálok!

  7. mese szerint:

    Ugye ez a felső tízezernek készül…akik pénzért bármit.

    • zaiviki szerint:

      Nem szeretnék senkit sem megsérteni, de szerintem a felső tízezer nem Pécelen lakik egy sorházban…
      Mint minden munkánál, ennél is meg volt határozva egy költségkeret, ezt szem előtt tartva készült el a lakás. Nem gondolom, hogy a földtől elrugaszkodott, elszállt dolgok kerültek ide. Egy Andante kanapé a luxus kategóriába tartozik? Nem hinném. Ez a lakás jó példája annak, hogy egy igényes otthon kialakítása nem feltétlenül kerül észvesztően sokba. Ugyanakkor nagyon örülök annak, hogy ez a ház luxus-igényességet sugároz, mert jó bizonyítéka annak, miért érdemes lakberendezőt fogadni. 🙂

    • Andrea szerint:

      A “tisztes magyar ronda lakásban lakik” elve alapján értelmezhető hozzászólás. Akik szép lakásban élnek, ott tuti valami nem stimmel:)

  8. bono szerint:

    Kedves “dizain”!

    Nagyon szép és igényes munka, gratulálok! 🙂
    Ha nem haragszol, lenne néhány gondolatom “mese”
    hozzászólásához…
    Minden bántó szándék nélkül szeretném megkérdezni, kedves “mese”, hogy miből jött az le neked, hogy ez a ház a felső tízezernek készült??
    Talán az Elitis Glass tapéta vagy a Patricia Urquiola csillár akasztott ki?
    Hát igen ezek valóban minőségi termékek, de talán hallottál már egy Frank Tjepkema nevű holland dizájnerről (Milánói dizájnszalon 2013, Tjep-szék), na ő a gazdagok mellett, az IKEA-nak is tervezett már, oda azért nem csak a felső tízezer jár vásárolni…ugye?

    “…akik pénzért bármit.”- véleményed szerintem felháborító. “bárminek” degradálod egy szakember, több hónapos minőségi munkáját…
    Nekem úgy tűnt, téged nem is érdekel a lakberendezés, csak be akartál szólni.
    Szerintem nem sikerült!

    További sok sikert a tervezőnek! 🙂

  9. Edit szerint:

    Nagyon szép letisztult munka.
    Gratulálok.
    Csak egy gyakorlati kérdésem lenne: A kanapéról hogy látják a tv-t? Vagy csak a fotózás miatt lett elfordítva?

    • zaiviki szerint:

      Köszönöm. Megmondom őszintén, hogy kicsit tologattuk a kanapét a fotózás miatt, de alapvetően elforgatva nem volt. Azt hiszem, a családnál nem központi kérdés a tv-nézés, ezért nem kérték, hogy arccal a tv felé legyen a kanapé. Sokkal inkább az volt a kérés, hogy kényelmesen elférjenek rajta, ezért is van egy nagyméretű puff hozzá, amit oda tudnak tolni és így “lounge”-os résszé tudják alakítani.

  10. Mindegy akárki akármit mond ez így egy álom lakás lett!!!Csodás munka az biztos ,dicsőségére válik mindenkinek a tervezéstől a megvalósításig.!!Ha fele ilyen lenne nekem már annak is örülnék!!!

  11. Kata szerint:

    Kedves Zai Viktória!

    Személy szerint lenyűgözőnek tartom a munkádat. A szőnyeget honnan sikerült beszerezni? Hihetetlenül kiegészíti a nappali hangulatát, mégsem töri meg.

    • zaiviki szerint:

      Kedves Kata!
      Köszönöm a soraidat, aranyos vagy. A szőnyeg az Ikeából van. 🙂

  12. Kriszti szerint:

    Kedves Viki,
    a konyhában a pult fölött üveg burkolat van? Hogyan rögzítettétek fel?

    • zaiviki szerint:

      Kriszti, a hátoldalon festett üveget színtelen szilóval szoktuk felragasztani a falra.

      • Kriszti szerint:

        A színtelen sziló akkor is jó, ha tapétát raknánk az üveg mögé?
        Illetve a tapétával kapcsolatban is lenne még egy kérdésem. Valahol olvastam, hogy olyan tapéta jó a pult és a felső szekrények közé, amelyiket vízszintesen is lehet rakni. Tényleg így van, vagy hagyományos módon függőlegesen is fel lehet rakni a a tapétát?

        • zaiviki szerint:

          Ha először tapétázol és arra szeretnél üveget tenni, akkor csak úgy lehet megoldani, hogy alul meg fölül meg van fogatva egy sínnel, vagy pontmegfogással. A színtelen sziló csak festett üveghez jó. Átlátszó üvegnél látszani fog, tehát csúnya lesz. Minden tapétát fel lehet tenni vízszintesen is (persze mintafüggő), csak kell egy ügyes tapétázó mester.:) Ha hagyományosan, függőlegesen rakják, csak akkor lesz szép, ha az illesztések nem látszanak. Nálam a konyhában pl. lemosható vinyl tapéta van, csak a tűzhely mögé szánok egy üveget.

  13. Gabikam szerint:

    Szia Viki, gratulalok a hazhoz, tenyleg szep lett! Nagyon tetszik az ezustszurke fal ahol a tv is van…ez tapeta vagy festek? Valaszodat elore is koszonom!

  14. ági szerint:

    A ház tényleg gyönyörű, praktikus ötletekkel átszőve és főleg nagyon jól élhető. A benne lakók ezt közel 3 éve tapasztalják. Ez legnagyobb mértékben a “ház asszonyának”
    köszönhető, mert okos, céltudatos, magabiztos, gyakorlatias és jó előre mindennek utána jár. Ő a fiam felesége, úgy hogy ezt tanúsíthatom…
    Egyébként nagyon szórakoztató, hogy mennyi sületlenséget hordanak itt össze a kommentelők.

  15. Maggie szerint:

    Engem a konyha fogott meg igazán, valami gyönyörű! Ügyes vagy, Viki!
    Egy új követőd 🙂

  16. Zsuzsa szerint:

    Kedves Viki!
    Nagyon tetszik!:) Az ablakokon lévő csíkos rolót/árnyékolót hol lehet beszerezni?
    Zsuzsa

    • zaiviki szerint:

      Kedves Zsuzsa,
      a rolók egyedi darabok, függönyössel csináltatta a tulajdonos. Bármelyik függönyös tud Neked az általad kiválasztott anyagból római rolót varrni.
      Üdv,
      V.

  17. Kádár-Németh Krisztián szerint:

    Szia!

    A belső látványterveket milyen programmal készítettétek?
    Jelenleg én is tervezési fázisban vagyok, de az Archicaddel készített látványok nem tetszenek, illetve túl durvák…

    • zaiviki szerint:

      Szia, ha jól emlékszem, Archicaddel készült. A fényekkel jó sokat kell játszani, mire szép lesz. Próbáld ki az Artlantist a renderelésekhez. 😉

  18. Erika szerint:

    Szia!

    A nappali, konyha burkolata kő, fa esetleg vinyl?
    Köszönöm
    Erika

    • zaiviki szerint:

      Szia Erika!
      Egységesen mindenhová laminált padló került, így nem kellett a burkolatválaszás problémájával “küzdenünk”. 🙂
      V.