Családi ház projekt: inspirációk fehérben

2013. 01. 13. | | lakberendezés

Elárulom végre az utóbbi hetek hallgatásának okát, bár nem nagyon reklamáltatok. Egy fontos projekten dolgozom, amely elég sok – sőt minden – időmet elveszi. Egy családi házról van szó Budapest vonzáskörzetében, amelynek olasz-magyar tulajdonosai gyakorlatilag szabad kezet adtak nekem. Ilyen még soha nem történt velem, óriási kihívás, óriási felelősség és rengeteg munka, de nagyon élvezem. Napokig dolgoztam például azon, hogy minden villanykapcsoló és dugaszolóaljzat a megfelelő helyre kerüljön. Ne essen a dugalj a kanapé vagy a könyvespolc mögé, hová hányas keret kell, melyik lámpát honnan fogják kapcsolni és még sorolhatnám. És mindenzt már akkor tudnom kell, amikor még csak a vakolatlan téglafalak állnak, bútorról még szó sincs, minden csak papíron van, vagy még ott sem, csak a fejemben létezik. Szóval nem egyszerű a lakberendező élete, na. És hogy kiderüljön, hogyan kerül ide ez a csupafehér kollázs, olvass tovább!

Szerencsére a megbízóim ízlése kilencven százalékban egyezik az enyémmel, ezért a lakás stílusával kapcsolatban az első perctől kezdve egyetértünk. A minimál stílusban épülő házhoz csak annyi útmutatást kaptam, hogy túlnyomó részben legyen fehér. Ennek azért is örülök nagyon, mert pont tegnap merték azt mondani a lakberendezős tévéadón, hogy “a fehér olyan kórházas”. (A lányom egyik kedvenc adója a Spektrum Home, szóval nem szakmai mazohizmusból nézem.) Mikor fogjuk már végre elfelejteni ezt a sztereotípiát, hogy fehér=kórház? Hát nem szépek ezek a fehér fotók itt fent? Pedig egyik sem kórházban készült.

Remélem ezzel a lakással be fogom tudni bizonyítani, hogy a fehérnek milyen sok árnyalata van, és különböző anyagokon megjelenítve csodálatosan harmonikus összhatást érhetünk el ezzel a színnel is. Csak várnotok kell rá még pár hónapot…

Gyűjtöttem pár fehér enteriőrt inspirációnak, nekem is nagyon hasznos és tanulságos volt végignézni. Persze nem azt akarom mondani, hogy ebben a házban minden csupa fehér lesz és semmilyen más szín nem fog megjelenni. Dehogynem! A fehéret világos fával, szürkével és egy kis feketével fogom kombinálni. Még az is lehet, hogy foltokban a türkizkéket is be fogom csempészni. De az alap biztosan a fehér lesz.

Fotók: Pinterest és tumblr

Ez pedig az első színterv, amiből a tervezés során kiindultam. Az arányok ezen még nem látszanak, csak a használandó színeket tettem gyorsan egymás mellé, hogy lássam, hogyan mutatnak együtt:

Egész kellemes, nem? Hamarosan mutatok majd fotókat a helyszínről és látványrajzokat is! Addig pedig kezdjétek szeretni a fehéret! 🙂

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Dizain Facebook táborához ide kattintva!

Egy komment

  1. Imowka szerint:

    A mi házunk is pont ilyen lesz, de türkiz helyett (farmer)kék kanapét vállaltunk be színnek 🙂