Ideiglenes Prada üzlet Párizsban

2010. 02. 19. | | design, lakberendezés

A Pradánál még egy ideiglenes üzlet kialakítására is van pénz. És ennek az üzletnek a dizájnja akkorát ütött, hogy mindenki felfigyelt rá.

Szóval ez Párizs, a Place Beauvau 92. Itt áll a Prada 570 négyzetméteres ideiglenes üzlete. Az üzletet Roberto Baciocchi tervezte, inspirációja az első fémből épített párizsi híd, a Mirabeau volt.

Az ötlet egyszerűségében nagyszerű. A Mirabeau híd szerkezetének fotóit kinyomtatták és a nyomatokat, mint a tapétát felragasztották a falakra. Ez borítja a lépcsőkorlátot és a falakat, mindent a padlón kívül. Közelebbről megnézve elég raszteresek a nyomatok és nem is tűntek túl időtállónak, de ez ebben az esetben nem is elvárás, hiszen egy ideiglenesen működő üzletről van szó.

Baciocchi az újszerű dizájnt remekül ötvözte a brand történelmével, amely a fekete-fehér márványpadló használatában nyilvánul meg. Ezt a padlót először 1913-ban használták Milánóban, a Galleria Vittorio Emanuele II-ben lévő Prada üzletben.

Az újszerű ötletnek köszönhetően Párizs hangulata észrevétlenül beszivárog a homlokzatról és behozza a várost az enteriőrbe. A szokatlan perspektíva illúziók drámai hatást kölcsönöznek az üzletben lévő szemlélődőknek. Tényleg meglepő a látvány, kicsit olyan, mint az elvarázsolt kastély a vidámparkban. Az agyad nem hiszi el, amit a szemeddel látsz.