Ezek a belgák nagyon értenek a designhoz

2010. 02. 24. | | design, lakberendezés

Ki tudja, hol van Dilsen-Stokkem? A névből azért lehet nagyjából következtetni, igen: Belgiumban. Ebben a kisvárosban, közel a holland-német-belga határhoz van egy bútorgyár, ahol design bútorok gyártásába kezdtek közel három évvel ezelőtt. Ebben a pici városban egy nem pici bútorgyár található. Mindenféle átlagos és kommersz ülőbútorokat gyártanak itt, még amerikai megrendelésre házimozi foteleket is italtartóval – igazán rémesek. Na, de nem is ez az érdekes.

A gyárnak van egy részlege, ahol kizárólag az Indera márkanév alatt forgalmazott design bútorokat készítik, amelyeket olyan ismert designerek terveztek, mint Wim Segers vagy Fabiaan Van Severen. A bútorok elkészítésének különlegessége, hogy egy bútort az elejétől a végéig egy munkás készít. Tehát, ha valami minőségi probléma adódna, pontosan lehet tudni, ki a felelős érte. De ez persze ritkán fordul elő.

A minőség természetesen profi, gyönyörűek a varrások, a bútorszövetek és a fa megmunkálása is.

Minden Indera kanapé moduláris, amely azt jelenti, hogy az egyes elemeket többféleképpen is össze lehet állítani (úgy, mint a Legót). Tehát, ha van egy ilyen nem túl olcsó kanapénk, otthon bármikor átvariálhatjuk aszerint, hogy épp milyen funkciót kell ellátnia. Beszélgetés, heverészős mozizás, vagy akár házibuli – az egyes elemek könnyedén szétszedhetők és átalakíthatók. Még egy nő is megbírkózik vele (ez tapasztalat). Tényleg nagyon ötletesek.

Ez a Flow kanapé, az egyetlen, amely nem variálható. Tehát ez egy jó példa így kezdésnek….

Week/nd kanapé. Az egyes elemeket többféleképpen is össze lehet illeszteni. A háttámlák is leszedhetők.

Fado kanapé. Ennek az a különlegessége, hogy az egyes elemek erős mágnesekkel kapcsolódnak egymáshoz.

A népszerű Sintese kanapé továbbfejlesztett változata, a Sintese plus. Kevésbé szigorú, mint idősebb testvére.

Kicsit retrós beütésű ez a szék. Nekünk is volt hasonló annak idején gyerekkoromban, igaz, annak fa lába volt, de szintén bőr huzatot viselt. Sajnos már rég nincs meg, pedig hogy felújítanám most… Egyébként ez a szék nagyon kényelmes, kipróbáltam. Ahogy beleültem, hozzáidomult a hátamhoz és simán lekövette a fészkelődést is.

A klasszikus puff újraértelmezett változata. Természetesen filc bevonattal, hiszen ez most trendi.

Szeretem, ha egy cég felvállalja az ilyen süsü képeket.

Az Indera bútorokat itt lehet megvásárolni.