Kubusba zárt ötletek

2010. 02. 25. | | lakberendezés

Elkészültem a Kubus Design Concept Store látványterveivel. Ez egy multibrand típusú üzlet lesz, ahol különféle márkájú lakberendezési termékeket lehet majd kapni, mint például design kapcsolókat, kanapékat, asztalokat, székeket, lerakó asztalokat, kültéri bútorokat és egyéb kiegészítőket.

A tervezés menete a következő volt: megkaptuk a közel 100 nm-es üzlethelyiség alaprajzát, amelyen csak a kirakati ablakfelületek, a bejárat és néhány oszlop volt adott helyen, egyébként az egész egylégterű helyiség. Az általam kitalált koncepció lényege az, hogy a bútorok, a design kapcsolók egy létező, “kézzel fogható” térben kerüljenek bemutatásra, azaz az egész tér olyan legyen, mint egy működő otthon, ellentétben a már létező egyéb lakberendezési üzletekkel, amelyek inkább bútorlerakathoz hasonlítanak. Ezek alapján a következő funkciók születtek: nappali, konyha, fürdőszoba, és kültéri bútorok bemutatására alkalmas terület, valamint a szükséges részek, mint recepcióspult, tárgyaló, marketingraktár. A tervezés első fázisában ezeknek a funkcióknak kellett helyet találni. Amikor ezeket véglegesítettük, jöhetett a berendezések elhelyezése, a gépészeti tervezés, a lámpakiosztás, az álmennyezet kitalálása, mindezek után pedig a helyiség “felöltöztetése”, azaz a stílus megtervezése.

A tervem ilyen lett:

kubus_store7

A nappali és a konyha látványa. A bal oldali kubus rejti a fürdőszobát, a jobb oldali a raktárt.

kubus_store8

A nappali sarkából belátható az egész bemutatóterem. A háttérben ott a bejárat, a középső kubus előtt áll a recepcióspult, amely mögött a raktár található. Jobb oldalon, a pillér mögött kaptak helyet a kerti bútorok. Ezen a látványrajzon az álmennyezet is jól kivehető.

kubus_store4

A középső kubus előtt áll a recepcióspult. A jobb oldalon a tárgyaló egy része látható.

A falakon fehér, antracitszürke és sötétpink színek dominálnak, a padlót dió parketta borítja, a recepcióspult és a tv alatti lebegő szekrény fényes fekete. A bemutató bútorokat és a kiegészítőket is ebben a színvilágban fogják majd megrendelni.

A kivitelezés hamarosan elkezdődik, majd arról is teszek fel képeket. Addig pedig várom a véleményeteket a tervekről.