Autó a nappaliban, Tokió vétel

2010. 03. 28. | | lakberendezés

Ezt a cikket autóőrült férjemnek és szintén autóőrült xjs barátunknak ajánlom. És persze mindenkinek, aki rajong az autókért és a lakberendezésért együttvéve.

Amikor Takuya Tsuchida építész Tokió puccos Shirokane negyedében ezt a házat tervezte, csupán két instrukciót kapott. Az egyik az volt, hogy a garázsba kilenc autó férjen be, amelyből egyet látni lehessen a nappaliban. A másik pedig az, hogy legyen egy magas fa bent a házban. Egyik sem egy hétköznapi kérés.

A belsőépítész elég nagy kihívás elé nézett, hiszen nagyjából 200 nm összterülettel gazdálkodhatott. A tervezés és engedélyezés folyamán az építésznek és a tulajdonosnak is rengeteg problémát kellett leküzdenie. Végül a megoldás az aktuális kedvenc autóval való együttélésre egy autólift lett. A leengedett liftre a garázsban csak rá kell parkolni, a lift pedig egyenesen a nappaliba emeli a verdát. Rettentő praktikus, ha a csomagtartó mondjuk dugig van Tesco-s zacsikkal, mert nem kell lépcsőzni és cipekedni és túl sokat gyalogolni sem.

Egyébként az enteriőr sem néz ki rosszul… Na, fiúk, bírnátok egy ilyen nappalit?

Köszönöm, hogy hozzászólsz!