Az Élitis trenddiktáló tapétái

2010. 03. 13. | | lakberendezés

A francia Élitis újszerű, trenddiktáló és meghökkentő tapétáiról ismert, amely nemcsak a mintákban, hanem a struktúrákban is megnyilvánul. A 2010-es Maison et Objet párizsi kiállításon mutatták be legújabb kollekciójukat, amely erősen keleties motívumokból táplálkozik. Ezzel szeretnélek most Titeket megismertetni.

A MISE EN SCENE kollekció újfajta kinézetet kölcsönöz a falaknak, a nemesített len rendkívül finom rostjai arany és ezüst fémes kidolgozással gazdagítják a dekorációt. Ez a fémes csillogás nyugodt eleganciát kölcsönöz az enteriőrnek.

A SHELLS kollekció a gyöngyház finom áttetszőségével ruházza fel a teret. Hangsúlyosan játszik a fénnyel. A törékeny és áttetsző kagylók a gyöngyházfehér, a szürke, a türkiz, és a narancs árnyalataiban játszanak.

A FOULARDS gyűjtőnév alatt szereplő kollekciók elvarázsolt királyságok bűbájos történeteit mesélik el, néhány igazi keleti klasszikus felelevenítésével. A KANAGAWA japán ihletésű kollekcióban a tajtékzó tenger táncol egy képzeletbeli hullámtörőn. Elárulom, nekem ez egyáltalán nem jön be…

A RAJASTHAN pompás ábrázolása a buja keleti szőnyegeknek. Annak, aki erre vágyik.

A CHINA CLUB a kínai lámpásokkal teremt keleties hangulatot. Szó-szó.

A DRAGON a sárkányok mítikus világának meséiről és legendáiról szólnak. Design kínai étterembe betervezném.

A BELLE CHASSE kollekció autentikus lovaskocsik díszelgése a függöny-szerű háttéren. Ez még úgy elmegy.

Az ABACA növényi rost hatású struktúrával rendelkező kollekció, amely kizárólag egyszínű tapétákból áll. Kellő távolságból pont úgy néz ki, mintha egyszínűre felstették volna a falat.

Az új tapéták alapanyaga is vinyl, amelynek nagy előnye, hogy lemosható. Azt nem tudom, hogy ez a keleti beütés nálunk mennyire lesz sikeres. Kicsit az az érzésem, hogy túl karakteresek ezek a tapéták (kivéve persze az egyszínűek). Nem beszélve róla, hogy egy ennyire hangsúlyos mintát hamar meg lehet unni. Ahhoz pedig egy kicsit drágák, hogy gyakran cserélgessük. Itthon az Élitis tapétáit itt tudjátok megvásárolni.

Forrás: Élitis