Húsvéti dekoráció sajátkezűleg (2010)

2010. 03. 30. | | lakberendezés

Öt éves kislányommal nekiláttunk húsvéti dekorációt készíteni, hogy feldíszíthessük a lakást. Ennek eredményét láthatjátok a képeken. Még van pár nap, úgyhogy Ti is készíthettek hasonlót vagy más lakásdíszt az ünnepekre. Remélem, tudtok majd ötletet meríteni ebből.

A dekoráció elkészítésének menete a következő volt:

1. Megvettük az alapanyagokat a papírboltban. Ezek a következők voltak: A4-es hablapok rózsaszín, fehér és fekete színben, valamint színes kötözőszalagok rózsaszín, halványzöld és fehér színben. A további hozzávalók: kartonpapír a sablonhoz, olló, ragasztó, grafitceruza és lyukasztógép, ez mind volt itthon.

2. Rajzoltunk egy tojásformát a kartonpapírra, ez lett a sablon. A sablonnal felrajzoltuk a tojásokat a hablapokra, majd kivágtuk őket.

3. A kötözőszalagokból kisebb csíkokat vágtunk, amelyeket különbözőképpen felragasztottunk a tojásokra.

4. A tojások tetejét lyukasztógéppel kilyukasztottuk, majd a csíkokkal megegyező színű szalagot fűztünk bele.

5. A kész tojásokat bárhová fel lehet kötözni, mi egy magasan lévő polcról lógattuk le őket.

Ami a mintákat illeti, a lehetőségek száma végtelen, nekünk ez az egyszerű, de nagyszerű megoldás tetszett. A fekete tojás először riasztó lehet, de a sok rózsaszínt és fehéret szerintem nagyon jól ellenpontozza, sőt ki is emeli. A tojásokon kívűl még az ünnepi asztalra is készítettünk díszeket, de erről majd egy következő bejegyzésben írok.

Köszönöm, hogy Te is hozzászólsz!