Kis genti ház lilában és pinkben

2010. 03. 23. | | lakberendezés

Gent belvárosához közel található ez a kis ház. Eredetileg rossz beosztású és rosszul szellőztethető, agyonszabdalt terekből állt. A felújítás során teljesen szétverték, csak a határoló falak maradtak meg. Az eredmény? Nagy, nyitott nappali a földszinten és hálószoba fürdővel az emeleten.

A nappali falát málna színűre festették, amely elé fehér kanapét állítottak, ezáltal az ülőalkalmatosság formáját hangsúlyosan kiemelték. A padlóra lila szőnyeget került, a szőnyegre egy oversize tálca lerakóasztalként. Láthatjátok, ahogy azt már a Színek a lakberendezésben című cikkemben is említettem, hogy a lila meg a sötétrózsaszín passzol egymáshoz, még akkor is, ha ez egy kicsit meredek így elsőre. Persze ehhez a fehér és az antracitszürke tudatos ellenpontozása is szükséges.

A terasz burkolata megegyezik a nappaliéval, így a kint és a bent határai elmosódnak. A fehér asztal mellett nagyon jól mutatnak a fekete Panton székek.

Az étkező egy légtérben van a nappalival, ez a málna színű falból is kiderül. Dekorációként a tervező az Élitis japán női fejes tapétájából készített egy túlméretezett, bekeretezett képet. A padló antracit színű, a reggelizőpult fehér corian. A tetőablakok zseniálisak szerintem, bár kicsit macerás lehet megpucolni.

A közlekedő falára szintén az Élitis egyik tapétája került antracit színben. Ennek a tapétának a felülete “szőrös”négyzetekből áll, a négyzetek elforgatásával a szőrszálak iránya is megváltozik, így a kockás hatás a fény játékának köszönhetően alakul ki. Ez nagyon jó példa arra, hogy egy sötét színű fal milyen jól kiemeli az előtte álló világosabb tárgyakat.

Ez a kép pedig arra tökéletes példa, hogyan kell a szőnyeghez öltözni a fotózás kedvéért. 🙂 A képet a háttérben csak 18 éven felüliek nézhetik meg!

A hálószoba falát acélkékre festették, amelyet drappokkal és narancsokkal egészítettek ki. És persze itt is visszajön finoman a lila szín, de gyanús, hogy ebben egy stylist keze van…

A hálószoba részlete, lilával, szürkével, barnákkal.

Kék fal elé tegyünk narancssárga párnát (vegyük észre ezt a tudatos komplementer színpár használatot!). A képről egyébként az is kiderül, hogy a szép asztali lámpák fénye általában nem alkalmas az esti olvasáshoz, csupán dekorációnak jók.

A fürdő padlizsánlila és drapp árnyalatokban játszik, megnyugtató és harmonikus. A sötétlilához jól megy a rózsaszín is. Összességében azt mondhatom, hogy aranyos kis házikó ez, amelyben a lakberendező tudatosan használta a színeket.

Forrás: OWI

Köszönöm, hogy hozzászólsz!

Egy komment

  1. smgd szerint:

    Olyan a blogod, mint egy jó képeskönyv, vagy magazin. Minden nap alig várom, hogy milyen új szépséggel fogsz meglepni. Ez a színekkel kapcsolatos sorozat rengeteg új ismeretet ad, amikre sokszor nem is gondol a hétköznapi ember. Csak így tovább.