Láthatatlan szék a Kartelltől

2010. 03. 21. | | design, lakberendezés

A The Invisibles lett az eredménye a japán designer Tokujin Yoshioka és a Kartell elnöke, Claudio Luti közötti együttműködésnek. Az új kollekciót a nagyközönség az idei Milano Design Week ideje alatt a Kartell bemutatótermében láthatja először.

A The Invisibles egy sorozat, amely asztalokból, szófákból, karosszékekből és padokból áll. A darabok könnyedek, légiesek és teljesen átlátszóak, hiszen Yoshioka az átláthatósággal való játékra tette a hangsúlyt. Az újdonság bennük az, hogy ezelőtt még nem készült polikarbonátból ilyen anyagvastagságú darab. Egyébként ez a szék folytatása a japán designer légies kutatásának, amely ez esetben szerencsésen találkozott össze a Kartell technológiai tudásával, és így közösen formába önthették a designer elképzelését. Yoshioka szerint a láthatatlan széken helyetfoglalni olyan érzés, mintha a levegőben ülne az ember. Nagyon kíváncsi lennék rá élőben, így elsőre nem tűnik túl kényelmesnek, és itt a háttámla dőlésszögére gondolok. Viszont érdekes lenne egy enteriőrben is látni. Vagy nem látni…

The Invisibles szék.

A designer láthatatlan széken ül.

A láthatatlan szék vázlata. Bonyolult, ugye?

Forrás: designboom

2 hozzászólás

  1. olhám szerint:

    De ezt lehet látni!!Akkor mitől láthatatlan?!?!

    • zaiviki szerint:

      Mert ez a neve. 🙂 Invisible chair. Gondolom, arra utal, hogy nem látod, hol vannak az illesztések a széken. Na, majd mindjárt felteszem ide, a postba a kiállításon készült fotót a székről.