Nyaraló a Dunakanyarban

2010. 03. 29. | | lakberendezés, referenciák

Pénteken kiugrottam a Dunakanyarba egy nyaralóba fotózni, amelyet tavaly építettek és engem kértek fel a belsőépítészeti és lakberendezési munkákra. Mivel a ház funkciója nyaraló, ezért nyár végén felfüggesztettük a ház további csinosítását. Most viszont folytatom a munkát, amely kisebb styling feladatokat jelent, mint függönyzés, polcok és szőnyegek elhelyezése, kiegészítők beszerzése stb. Az általam készített fotókat láthatjátok most. Legalább össze lehet majd hasonlítani a végleges állapottal.

A ház földszintjén található az amerikai konyhás nappali, a vendégszoba, a fürdőszoba, a wc és a mosókonyha. Az emeleten van két hálószoba, egy nagyobb fürdőszoba és a wc, valamint egy tetőterasz. Megbízóim a modern, letisztult stílust kedvelik és visszafogottan elegáns enteriőröket kértek tőlem. Nézzük, hogy áll eddig a lakberendezés.

Ez a nappali. Ide kell még függöny az ablakokra, új étkezőgarnitúra az ideiglenes helyett, szőnyeg a kanapé elé, polc a falra és egyéb kiegészítők. A falak színe mindenhol “piszkos” fehér, a kandalló fölött olívazöld. A padlóra nagyméretű mogyoróbarna kerámialap került, hiszen a könnyű tiszíthatóságot kellett szem előtt tartani, mivel a közvetlen kertkapcsolat miatt fokozottabb az igénybevétel.

Ez a kandalló látványa a kanapén ülve. A háttérben látszó ablakra kerül majd egy csodaszép függöny.

Ez pedig a konyha látványa a nappaliból. A bútort teljes mértékben én terveztem és egy asztalossal gyártattuk le. Az ajtófrontok furnérozottak és wengé színre pácoltak, a pult rozsdamentes acélból készült.

A mosogató a Blanco terméke. Az alsó és felső szekrények között a falra fehér üveg került. A konyhatechnológiai sorrendet is sikerült betartani, hiszen a hűtőből kivett alapanyagot letehetjük a pultra, onnan be a mosogatóba, hogy megmossuk, onnan ki a pultra, hogy feldolgozzuk és onnan egyenesen mehet a tűzhelyre vagy a sütőbe. Azt hiszem elég tágas lett ez a konyha, és pont kényelmes (tehát nem túl nagy) a háziasszony elmondása szerint.

Ez itt a reggelizőpult, amelyet normál asztal magasságúra kértek.

Design gyümölcskosár a konyhában.

Ez a látvány fogad a bejárati ajtón belépve.

Ez a faláttörés az előszoba és a nappali közös falán van. Belül ugyanolyan olívazöld színt kapott, mint a kandalló fala.

Ez az előszoba. A bejárati ajtót is én terveztem. A beszűrődő fény a faláttörésen keresztül érdekes fényjátékot eredményez a nappaliban.

Ez az előszoba egy másik irányból.

Innen indul a lépcső az emeletre. A beltéri ajtókat is én terveztem és egy nagyon profi asztalos cég gyártotta le őket.

Süllyesztett Gira E22 kapcsolók vannak az egész házban, alu színben.

Ez a földszinten lévő pici zuhanyzó, Duravit mosdóval és Hansgrohe esőztető zuhannyal.

A lépcsőház felülnézetből. Itt már nem kell semmit csinálni, csak tetszik ez a kép.

Az emeleten lévő egyik hálószoba, ahol a gyerekek szoktak aludni. Itt is van még hátra egy kis styling munka.

Ez az emeleti fürdőszoba. Itt szintén a wengé és a drappos árnyalatok uralkodnak.

Ez a szülői háló. Itt a legnagyobb gondom, hogy nem fér el a karnis az ablak fölé, mivel a tető síkja pont az ablak sarkánál fut. Hogy lesz ebből függöny? Ez az igazi kihívás egy lakberendezőnek…

Köszönöm, hogy hozzászólsz és elmondod a véleményed.

4 hozzászólás

  1. kata szerint:

    Az utolsó képet nézegetve, nekem egyből az jött be, hogy egészen fentről kellene kezdődjenek a függönyök…Nem biztos h. érthető lesz, de megpróbálom: tulajdonképp nem (csak) az ablakokat függönyözném, hanem magát az egész falat, valamiféle színáteresztő voile-anyaggal, éppen akkora függőleges kontraszt színű bordűrje lehetne(akár hozzá varrottan is)-mint amennyi a két ablak közötti távolság… Hogy érthetőbb legyek: egészen fent, átlapolással indulna kétfelé (de nem nem hagynám buggyosra :-), mivel ez egy modern, minimalista berendezés-hanem csak egyenes vonalban kötném le, a függőleges fal magasságában, ott lenne oldalra rögzítve(kötve). Ebben az állapotban a kontrasztos anyag kétfelől keretezné az ablakos falat( beigazítva, alatt bújna meg a fényáteresztő voile része), leengedve őket, a fényáteresztő részek egész falat takarnák, így az ablakokat is..:-)) kivéve a két ablak közötti sávot ahol a bordűrös lenne. De akár fordított arányokkal is meg lehetne varratni azt a függönyt: oldalán sötétítő anyaggal, és csak a 2 ablak közötti átlapolásnál fényáteresztővel…attól függ mi a cél…éjszakára sötétíteni(ha nincs redőny) vagy csak barátságosabbra alakítani a szobát…próbáltam érthetően leírni…:-)) ki tudja, talán elnyeri a tetszéseteket…:-))
    Minden esetre, tanulságos lenne látni a végső megoldást….:-)

  2. zaiviki szerint:

    Köszi az ötletet, majd felvetem a tulajdonosnak, ha nem olvasná…:-) Sötétítésre egyébként nincs szükség, csak azért szeretne a háziasszony valami függönyt, hogy barátságosabb legyen a szoba. A végeredményt mindenképpen közzéteszem majd. Mégegyszer köszi!

  3. Zoli szerint:

    Sziasztok!

    Én úgy csinálnám, hogy magára az ablakszárnyra feszítenék ki egy függönytextilt. Ennek mintázatával – vagy éppen homogén textúrájával – színével lehetne “játszani”. Az ablak nyitását így nem zavarná a függöny, mivel az vele együtt nyílna. A függönyt el is lehet húzni oldalra, mert az két darab (alul felül 1-1db) sínra lenne kifeszítve.
    Akár még azt is el tudnám képzelni, hogy nem teljesen fedné be az ablakot a függöny, hanem csak alulról-felfelé kb a 3/4-edéig, vagy 2/3-adáig. Remélem segítettem 🙂
    Csini a Blogod, olvasni fogom! Sok sikert!

  4. dory szerint:

    SZia

    En az ablak folotti beurgo falkeretre rogzitenek( furnek) apro csavarozhato fem karikakat minden 5-8 cm-en es arra akasztanek szines elegansabb kristalyokat vagy gyongyoket ami atlatszo damilon fugg.Lehet akar damilon futo fa diszek vagy egyeb targy. Az en pici lanyomnak ugyanilyen “bajos” a haloszoba ablaka es en damilon logo szines pillangokat raktam az ablakara minden 10 cm-en.Napkozben megcsillan rajta a napfeny es o nagyon szereti! Ha ki kell nyitnom az ablakot akkor csak felemelen kezzel az utban levo damilokat.
    Egyebkent sok szupejo otletet talaltam itt a blog-on. Sok sikert!

    Dory Koncz