Tokyo Baby Café

2010. 04. 08. | | lakberendezés

A japán Nendo designer cég egy olyan kávézót tervezett Tokióban, ahol szülők és gyermekeik egyaránt jól érezhetik magukat. A kávézóban a legnagyobb ötlet a felnagyított kanapé, amely ideális hely a gyerekeknek a hancúrozáshoz, hiszen elől pereme van, amely megakadályozza, hogy a kicsik leessenek róla. A falon lévő különböző méretű ablakok könyveket, szinezőket és játékokat rejtenek, amelyekkel a gyerekek játszhatnak, amíg anya vagy apa társadalmi életet él. Természetesen van pelekázó helyiség és külön szoba is, ahol a mamák megszoptathatják a babákat.

A széles folyosókon könnyedén lehet közlekedni babakocsival, a kapcsolók és az ajtókilincsek olyan magasra kerültek, hogy a gyerekek ne tudjanak játszani velük. Az enteriőrben a bútorok kétféle – felnőtt és gyermek – méretben készültek, ez a méretkülönbség ad játékosságot és dinamikát a térnek, amely egyébként nagyon letisztult. A színek is redukáltak, legnagyobb mértékben a fehér, a drapp és a halványszürke dominál. A koncepció egyébként abból született, hogy a kicsik méretükből adódóan mindent másképp, más szögből látnak, mint a felnőttek. Egy asztal például nekik egy ház tetővel, amely alá feltétlenül be kell bújni. A pasztell színek tetszenek, de nem tudom, hogy meddig bírják majd az igénybevételt…

Egy komment

  1. Dekorella szerint:

    Nekem nagyon bejön! Végre nem egy csiricsáré színes gyerekbirodalom, ami agyonnyomja a gyerekeket. Egyébként ha tele lesz kis csemetével a terem, és szanaszét hevernek majd a játékok, tele lesz élettel a helyiség. A tisztítás pedig biztos jól megoldott, nem nehezebb egy ilyent takarítani, ha jó anyagokból készült a berendezés. Ha nálunk lenne én vinném Babát ide játszani az tuti.