Éjjeliszekrény divat

2010. 06. 17. | | lakberendezés

Tegnap reggel legszívesebben fel sem keltem volna az ágyból, de az élet kegyetlen, és mivel nem volt választásom, hát felkeltem. Pedig olyan szívesen ágyban maradtam volna, végre átrághattam volna magam az éjjeliszekrényemen felhalmozódott újságokon és könyveken… ilyen és hasonló gondolatok közben rájöttem, hogy szentelek egy bejegyzést az éjjeliszekrénynek, ennek az igazán hasznos és nélkülözhetetlen bútordarabnak. Hová tenném este a mobilomat, ha nem lenne? És a szemüvegemet, könyveket, zsepit, vizet, laptopot? Bizony, gondban lennék nélküle. Kíváncsi lettem, mit lehet találni a neten ebben a témában. Jöjjenek hát korunk nem mindennapi éjjeliszekrényei.

Ez a kétlábú, támasztott versenyző Frank Flavell nevéhez fűződik, aki a Birminghamshire-ben lévő egyetem diákja.

Egyszerűségében nagyszerű darab, sajnos nem sikerült megtudnom, ki a tervezője, de valószínűleg skandináv.

Ennél a darabnál nem olyan nagy baj az, ha “becsúszik” a dugalj az éjjeliszekrény mögé, hiszen máris bedughatjuk a konnektorba, amely ennek hatására hangulatosan világítani fog. Sung-Pil Hwang designer munkája.

Stephan de Sousa egyszerre készített könyvespolcot, könyvtámaszt és lerakóasztalt. Felülete egyébként tökéletesen vízálló, ezért kültéren is ideális.

Ez a nagynevű Porro extravagáns éjjeliszekrénye. Kicsit olyan, mint a sok egymásra pakolt könyv, amikor elkezd hirtelen ledőlni…

Nemcsak praktikus darab, de figyelemfelkeltő is az “Easy Rider”, amely a Blu Dot munkája

Ez egy igazi nagyágyú, Patricia Urquiola munkája. A Molteni gyártja.

Üvegből is készül ám éjjeliszekrény, pl. ez itt, a Toki a Linea-tól.

Ez a Z table, amelyet a Fried Ulber tervezett.

Végre egy komplett megoldás, messziről olyan, mintha pad lenne a fejtámla helyén, oldalról pedig olyan, mitha az ágyhoz nőtt volna a szék. Érdekes.

Maria Cinchy többfunkciós szekrénykéje. Igény esetén kihúzható belőle egy kis asztalka.

És végül, de nem utolsósorban itt a Weird asztal paranojásoknak. Bármikor felpattanhatunk, szétkapjuk az éjjeliszekrényt és máris van pajzsunk és egy jóképű baseball ütőnk arra az esetre, ha meg kéne védeni az álmunkat.