Hová tegyük a tévét a nappaliban?

2010. 08. 02. | | lakberendezés

Kevés olyan lakás van manapság, ahol a tévé nem központi helyet foglal el a nappaliban. Szerencsésebbek persze rendelkeznek külön tévé szobával, extrémek pedig minden szobába raknak egyet. Ebben a bejegyzésben annak próbáltam utánajárni, milyen lehetőségek vannak a tévé elhelyezésére.

Tehetjük a tévét egy állványra vagy komódra, elrejthetjük egy szekrényben vagy felszerelhetjük a falra is egy fali konzol segítségével. Esetleg lelógathatjuk a plafonról. A lehetőségek száma korántsem végtelen, de azért egy kis ötlettel egyedi kialakításokat hozhatunk létre. Általános tanácsként azt javaslom, a tévét olyan magasra tegyétek, hogyha leültök a kanapéra, pont szemmagasságban legyen. A következő képeket ötletadónak szánom.

Ez az Alivar Folio névre hallgató térbe állítható tévé állványa, amely nem kifejezetten kis méretű nappalihoz ajánlott.

Az olasz Jesse nem hagy túl sok lehetőséget a variálásra, már ami a tévé méretét illeti. Az egész így együtt viszont szép és egységes.

A Team 7 fából készült tévé állványa forgatható az alatta lévő kütyükkel együtt. A tv állvány komplett egységet alkot a többi bútorral. Engem kicsit emlékeztet a régi idők elemes bútorcsaládjaira, nem tudom, miért.

A Porada Domino névre keresztelt térelválasztó állványa szabadon variálható, így akár egy tévét is rátehetünk.

Nemcsak szögletes lehet a tévé állvány. Ez a kör formájú darab kifejezetten feldobja a teret.

A Fimar a tévé mögötti szekrényben alakított ki a dvd lemezeknek helyet. A lebegő szekrényajtóval együtt a tévé a kívánt irányba forgatható.

Ha nem akarunk faxnizni, tegyük a tévét egy polcos szekrénykére. Persze fontos a környezet is, ahová az egészet letesszük.

A Tonin Casa látványos megoldása akkor jó, ha nincs sok kütyü a tévéhez.

A Porada térbe állított kompozíciója nem lenne ennyire látványos a csíkos tapéta nélkül.

Klasszikus enteriőrbe való a Must Italia tévé “kerete”.

És végül egy tévé-állvány azoknak, akik nem akarnak felnőni… 🙂