Strand design a Ligur-tenger partjáról

2010. 09. 10. | | design

Egy csöpp olaszországi faluban található magánstrandot szeretnék bemutatni, amely a Ligur-tenger partján található. A Genova és La Spezia között fekvő kis tengerparti település, Bonassola akkora, hogy öt perc alatt keresztül lehet sétálni rajta, de a környék legszebb tengerpartjával büszkélkedik. Ide legfőképpen a tehetősebb olaszok járnak nyaralni, de előfordulnak németek és amerikai turisták is, mivel két vonatmegállóval délebbre kezdődik a Cinque Terre, azaz az Öt Föld, amely igazán gyönyörű. A parton két magánstrand és egy szabadstrand is található. A magánstrand itt azt jelenti, hogy belépőt kell fizetned, bérelhetsz napernyőt és minimum két napágyat, ha netán egy egész hónapig maradsz, akkor érdemes kabint is bérelni, ezekért cserében reggeltől estig lóghatsz a strand területén és üldögélhetsz a bárban akár egész nap.

A Bagni San Giorgio 1926 óta a Moggia család tulajdonában van, most két fivér, Fabio és Stefano vezeti. A bár és a hozzá tartozó terasz, valamint az öltözőkabinok lábakon állnak, így amikor megnő a tenger, akkor sem tesz kárt semmiben. A terasz fém tartószerkezetén kívül minden fából készült, a teraszburkolat, a kabinok, a bár és a tető is. A színhasználatot a klasszikus tengerparti kék-fehér jellemzi, a padlón meghagyták a natúr fa színét, az ülőbútorok a teraszon a natúr fa-fehér vászon egyszerű kombinációi. Ez a hely nem akar több lenni annál mint, ami: lazán stílusos és nagyon nyári. Az árnyékot adó teraszon akár órákat is üldögélhetünk, nézhetjük a tengert egy hűsítő ital társaságában vagy végigkóstolhatjuk a helyi étel specialitásokat, például a környék leghíresebbpolipsalátáját, és közben teljesen ellazulhatunk. Ez tapasztalat. 🙂

Ez az igazi Dolce Vita 🙂

Fotók: dizain

3 hozzászólás

  1. axi szerint:

    Juj de szép! Cinque Terre-n voltunk májusban, kár, hogy nem volt időnk túllépni az Öt Földön. Mondjuk az időjárás sem volt kifejezetten strandolós.
    Mikor készültek a fotók az üres strandról, kora reggel?

    • zaiviki szerint:

      Reggel 8-kor csináltam a képeket az üres strandról, egyébként akkor a legszebbek a fények és a színek. Mi is voltunk az Öt Földön, de túl meleg volt, szerintem inkább tavasszal vagy ősszel érdemes megnézni.

  2. gyongyi szerint:

    szioka!nagyon jok lettek a képek!!! köszi a polipsalataert.