Trullókból szálloda

2010. 09. 21. | | lakberendezés

Az olasz csizma sarkának felfedezésekor egy olyan szállodában laktunk Pugliában, amelyet régi trullókból alakítottak ki. A Villa Cencinek Cisterninóban 30 szobája van és ehhez 13 hektár parkosított kert tartozik úszómedencével. Ez a négycsillagos hotel igazán különleges. Elég messze van a mindennapok zajától, ugyanakkor ideális helyen található a környék felfedezéséhez. A közelben sok a bájos városka, és az Adriai-tenger is csak 10 kilométer.

 

A trullókból kialakított szobák egyszerűen berendezettek, nincs semmi felesleges díszítés. A nagyobb szobában egy franciaágy, egy asztal, egy szék, két fotel és egy tévé volt, a kisebbikben egy szimpla ágy és a gardróbszekrény, amely a minibárt is elrejtette. Ebből a kisebb szobából nyílt a fürdő, amelynek falai festettek voltak, csempe sehol. A nagyméretű zuhanyzót üvegfallal választották le. A padló helyi mészkőből készült, ez borította egyébként a teraszt is. Három fő szín dominált, a natúr mészkő és az ugyanolyan natúr színű falak, az ágytakaró és a fürdő lime zöldje, na meg a nyílászárók középkékje. Letisztult és egységes enteriőr. Negatívumként csak annyit, hogy az egyszemélyes ágynál nem volt olvasólámpa, sem éjjeliszekrény, a fürdőben pedig nem találtunk akasztót a törölközőknek. Igaz volt egy törölközőszárítós radiátor, ezt lehetett akasztóként használni. Ja, és a nagyobb szobában nem lehetett kinyitni az ablakot, mivel az ablak az ajtón volt, de nyitni csak az ajtót lehetett. Azért a kisebb szoba ablakán keresztül kaptunk friss levegőt és persze légkondi is volt. Ezeken perzse simán túltettem magam, főleg, amikor egy gyík szaladt át az ágy tetején. Nesze nekem természetközeli, autentikus nyaralás.

A szállodához tartozó szolgáltatások egyébként tökéletesek voltak. A reggeli és a vacsora bőséges és nagyon finom volt, rengeteg helyi specialitással. A medence gyönyörűen tiszta és úszásra is alkalmas (24 méteres), szerencsére sosem volt tömeg. Ez egy igazi oázis a környéken.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Dizain Facebook táborához IDE kattintva, hogy első kézből értesülj a legújabb dizain hírekről!

Egy komment

  1. Ági szerint:

    Klassz! Nagyon hangulatos. A trullók és a fonott, színes karosszékek viszik a pálmát (12. kép).