Hotel a fák ölelésében

2010. 11. 24. | | lakberendezés

Svédorszégban, egy mindössze hatszáz fős település, Harads mellett építették fel (szó szerint “fel”) a Treehotel névre keresztelt minden szempontból különleges és kicsit szürreális szállodát. Ha itt foglaltok szobát, igazán eredeti design élményben lehet részetek. Érintetlen természeti környezetben, különleges építményekben pihenhettek, egy gyönyörű fenyőerdő kellős közepén. A nyár végén megnyílt szálloda mindössze hat apartmanból áll és egyszerre csupán húsz fő fogadására alkalmas. A legmenőbb kortárs svéd építészek fejéből kipattant koncepció szerint a kis házak nem a földön, a fák között, hanem a levegőben, a hatalmas fák ölelésében “lebegnek”. Az építmények természetesen kinézetükben nem egyformák, de abban igen, hogy mindegyik zavartalan pihenést és felejthetetlen kikapcsolódást ígér.

A Mirror Cube egy 4x4x4 m-es kocka, amely láthatatlanul simul a tájba.

A Mirror Cube alaprajza.

A Birds Nest vendégei szó szerint úgy érezhetik magukat, mintha egy madárfészekben pihennének. A fészekbe vezető lécspőt fel lehet húzni, tehát felesleges kirakni a “Ne zavarj!” táblát.

A meredek lejtő felett “lebegő” Cabin hatalmas ablakaiból az alatta csordogáló Lule folyóban gyönyörködhetünk. Tériszonnyal ne ebbe foglaljatok.

A Blue Cone kissé “skizo” elnevezésű apartman leginkább egy Lego építményre hasonlít.

Az Ufo mi más lehetne, mint földönkívüli élmény.

És végül egy téli kép a környezetről.

Forrás: treehotel

2 hozzászólás

  1. aletta szerint:

    Mint ötlet bitang jó! Ezeket a fák tartják? Ha igen, írnak arról, hogy milyen érzés a fáknak, hogy ők a teherviselő elemek?

    • zaiviki szerint:

      Igen, javarészt a fák tartják az épületeket, de arról nem szólt a fáma, hogy megkérdezték-e őket, mit szólnak hozzá…