Lehetnének a hütték ilyenek is

2010. 11. 15. | | lakberendezés

Annak idején mindig Donovalyba jártunk edzőtáborba síelni. A szállásunk valami turistaszálló lehetett, mert emeletes ágyakon és tagbaszakadt szekrényeken kívül más berendezésre nem emlékszem. Azóta eltelt pár év, felfedeztünk jónéhány más síterepet is, laktunk sokféle szálláson, de egyik sem közelítette meg ezt norvég hegyi síházat. A szokatlanul meleg hétvége után gondolom, senki nincs ráhangolódva még a télre, de nem is kell, hiszen ez a házikó csupa melegség és báj.

A tradicionális “hütte” elemeken kívül, mint az agancs vagy a báránybőr (szőrrel), a tulajdonosok igyekeztek megjeleníteni a természetet is a házban. De ez nem volt elég, még egy csepp ipari feelinget is adtak hozzá, és az egésznek ettől lett igazán íze. A fém ipari lámpák, a nyers beton, a fém polcok és az újrahasznosított viharvert fából készült bútorok nagyon jól megférnek egymással. A falak és a padló különböző színűek és anyagúak, de az egész mégis egy egységes fekete-fehér-szürke együttest alkot, amelyen finoman lágyítanak a festetlen fa bútorok. Elképzeltem, ahogy az egész napos síelés után este körbeüljük az asztalt… tetszik. És Nektek?

5 hozzászólás

  1. aletta szerint:

    Nekem eléggé. 🙂

  2. Ági szerint:

    Kár, hogy nem írod oda, hogy honnan származnak a fotók. Bár, ezeket speciel láttam: Sköna Hem. A sötét falú szoba jól néz ki, a többi elég zavaros. Ott nem keveredik annyira az indusztriális a rusztikussal, és ezért sokkal egységesebb is. A többinél úgy érzem, a puha szőrök sem képesek lágyítani a beton falak ridegségét.

  3. zaiviki szerint:

    Ági, igazad van, nem írtam oda. Ha a szövegben a “norvég hegyi síházat” rész fölé viszed az egeret, akkor át tudsz linkelni a forrás oldalra. Sajnos ez a sablon hibája, hogy nem mutatja más színnel a linkeket. Most félkövérre vettem a betűket. Köszi, hogy szóltál!

  4. Patrick szerint:

    And the photographer is Madeleine Söder 😉