Ház Bruges-ban

2011. 02. 15. | | lakberendezés

Ez a hétvégi ház Bruges központjában, Belgiumban található. A tulajdonosok egy régi üzletből alakították át, és a saját igényeiknek megfelelő nyaralóvá formálták.

Az építészek a homlokzatot az eredeti állapotában őrizték meg. Az udvarban lévő fészerből egy csupa-fa, félig nyitott szobát hoztak létre, amely ebédlőként funkcionál. Ennek a résznek a látványossága a formáján túl a tetőn lévő bevilágító ablak, amely természetes fényt juttat a fedett egykori fészerbe. A konyhában a régi lépcső kellemes kontrasztban áll a szupermodern, fényesen csillogó bútorokkal. A konyhaszekrény különlegessége, hogy használaton kívül teljesen elrejti a hétköznapi funkciókat. A mosogató és a felső szekrény egy fekete üveg tolóajtó mögött rejtőzik. Ha felkapcsolják a szekrényben a lámpát, az üveg zöldesen átlátszóvá válik és felsejlik mögötte a konyhaszegrény a maga valójában. Ezután már csak el kell tolni a nagyméretű üvegajtót. A térbeállított konyhapult pedig a főzőlapot rejti el.  A homlokzaton használt kék szín az enteriőrben is megjelenik, sőt, ez az egyetlen szín a házban a fekete-fehér kombináción kívül.

Ennek a háznak a belsőépítészet jelentősége a történelmi-anekdotikus és a kortárs-egyetemes jellegek szembesítésében található.  Nagyon tetszik, hogy megmentették a régi építészeti elemeket és mai, modern anyagokkal kombinálták.

A konyha használaton kívüli állapotában teljesen rejtett minden funkció. A modern fekete üveget és a letisztult fehér konyhapultot remekül keretezi az eredeti lépcső.

Képek: innen