Miénk a második hely a LánchídON

2011. 02. 25. | | lakberendezés

Február 22-én, kedden kihirdették a LánchídON pályázat győzteseit, amelyen én is indultam Hujber-Nagy Alettával közösen. Sajnos az eseményre nem tudtam elmenni, ezért Aletta képviselt minket, az ő beszámolója alapján tudom, hogy MÁSODIKOK lettünk! 🙂

A pályázat kiírása röviden így hangzott:

“A LÁNCHÍD 19 design hotel “Designszékek a nagyvilágból” kollekcióját bővítve mutasd meg az ON-chair lelkét! Tervezz design installációt, alkalmazkodva a helyszíni adottságokhoz és az ON chair üzenetéhez! Alkoss koncepciót a LÁNCHÍD 19 design hotel sokfunkciós különterméhez! A különteremben jelenleg prezentációk, értekezletek, sajtótájékoztatók, termékbemutatók zajlanak.”

Az On chair így néz ki:

A koncepciónk pedig a következő volt:

Az ON szék a lehető legszélesebb körű szabadságot biztosítja ülés közben úgy, hogy az egyensúlyt mindvégig fenntartja. Ezt, a szék által nyújtott SZABADSÁGOT próbáltuk a grafika eszközeivel lefordítani és egy lépéssel tovább gondolni: szabadságot kínálunk az általunk kitalált koncepcióval is, hiszen a Mágnesfal technológiának köszönhetően szabadon variálható a dekoráció. A szék különböző nézeteit használtuk fel, majd leegyszerűsítettük és soroltuk, így különbözô mintákat kaptunk, amelyeket tapétaként és önálló grafikai elemként is felhasználtunk.

Ezek alapján elsőnek a “Star Wars” változat született meg. A székek fotóit beforgattuk és összeillesztettük. Tisztára mint egy űrhajó, nem?


A következő lépésben mégjobban leegyszerűsítettük a fotókat, összeillesztettük, soroltuk és így tapétaminta lett belőle. A mintatervezés folyamata így zajlott:

Ebből született egy betON tapéta…

…egy bőrhatású…

…és egy téli, fagyos változat:

Ezek után vérszemet kaptunk és nem tudtunk leállni a mintatervezéssel, így keletkeztek az alábbi tapéta ötletek szintén a szék sziluettekből.

És mindez valahogy így nézett volna ki a valóságban, a Lánchíd Hotelben:


A kivitelezést pedig a fent említett mágnesfalas technológiával szerettük volna megvalósítani, amely azt jelenti, hogy a falra mágnestapéták kerültek volna, és azokra mágneses matricák. Így akár naponta is lehetett volna cserélni a dekorációt, alkalomhoz, hangulathoz vagy akár ünnephez igazítani. Sajnos nem mi nyertünk, de állítólag a zsűrinek nagyon tetszett ez az innovatív technológia.

Kaptunk oklevelet és nyertünk egy bécsi kirándulást is.

Köszi Aletta, jók voltunk! És külön köszönöm a segítséget Magyar Péternek, a Mágnesfal feltalálójának.

Aletta beszámolóját az eredményhirdetésről itt olvashatjátok.