Különös Otthonok II. rész: Laknál-e templomban?

2011. 04. 26. | | lakberendezés

Egy új rovatot szeretnék ma útjára bocsátani, amelynek a Különös Otthonok címet adtam. Tulajdonképpen ide sorolhatnám a múltkori bejegyzésemben bemutatott temetőkertbe épített dácsát is (meg is teszem), de ez a mostani sem mindennapi látvány. Viccesen mondhatnám úgy is, hogy egy lépéssel ugorjunk vissza a temetőből.

Ezt az utrechti villát egy 1870-ben épült gótikus templomból alakította át a holland Zecc Architecten. Nem tudom, hogy a megrendelő, miért vágyott egy tempom falai közé, de mindenesetre megunhatta, mert az objektum most épp eladó (az árát sajnos nem tudom). Nekem egyszerre taszító és megkapó is ez a ház, de nem tudom eldönteni, hogy inkább melyik. A belső terek, a sok fehér, a Bulthaup konyha, a bútorok és a festmények(!) nagyon rendben vannak, de az atmoszféra mégis helyenként nyomasztó. A terek lenyűgöző méretűek (fűtésszámla!), ugyanakkor egy percig sem lehet elfelejteni, hogy épp hol vagyunk. Lehet-e csúnyán beszélni, kiabálni, alkoholt inni, szeretkezni, egyszóval földi életet élni lelkiismeret-furdalás nélkül egy ilyen helyen? 🙂  Szerintetek?

Fotók: Zecc Architecten

5 hozzászólás

 1. Boglárka szerint:

  Fú, ez nekem nagyon bizarr, bár a nappali egész jól sikerült.

 2. ancsapancsa szerint:

  Igen, ez nekem még mindig templom! Fura is a gatyás James Dean, vagy “micsoda” a falon… van itt nem messze egy kicsike templom egy kicsike temető mellett, amit átalakitottak lakóházzá. Arra járok el kocsival és mindig nézek be a nagy szines, ólomüveg ablakokon, egyszer összeszedem a bátorságom és becsengetek. de addig is lefényképezem kivülről 🙂 ja, és egész télen be volt átlátszó fóliával vonva az ablak belülről, gondolom a hőszigetelés nem éppen tuti.

 3. zaiviki szerint:

  Örülök, hogy kérdéseket vet fel Bennetek is a dolog.
  Ancsapancsa, merre van az a kicsike templom? Ha megcsináltad a fotót, elküldenéd? 🙂

 4. ancsapancsa szerint:

  Persze, elküldöm! már elég szépen zöldül a táj, a tavaszi virágoknak lassan már annyi, de azért igy talán barátságosabb lesz a kép, az a temető még akkor sem fér a fejembe…régen, nagymamámnál falun visitva szaladtunk el estefelé a temető mellett… itt meg… más világ, más kultúra 🙂 nem árulom el a helyet, kiváncsi leszek mit tippelsz 🙂