A mesék birodalma

2011. 07. 04. | | lakberendezés

Kalandozzunk el egy kicsit a mesék birodalmába. Hol volt, hol nem volt… akár így is kezdhetném, de nem teszem, mert ez nem volt, hanem van. Egy ma élő kortárs designer, Marcel Wanders munkáiból készült könyvvel szeretnélek most kicsit kiszakítani benneteket a szürke hétköznapokból.

A Rizzoli kiadó gondozásában 2011. április 19-én jelent meg Marcel Wanders, a ma élő legeredetibb tervezők egyikének enteriőr és építészeti munkáiból készült első nagy formátumú monográfiája. Marcel Wanders jellegzetes kifejezésmódja, teátrális és egyedi felfogása a térről tette őt a top kortárs designerek egyikévé. Belsőépítészeti munkái között olyan ikonnak számító hotelek szerepelnek, mint a Mondrian South Beach Miamiban, a Fairy-tale magán rezidencia Amszterdamban vagy a Casa Son Vida Mallorcán. Az általa rajzolt terek elegyítik a romantikát és az érzékenységet, újrafogalmazzák a belsőépítészetet. Ugye, hogy lehet valami így is mesésen romantikus?

A könyv pontos címe Marcel Wanders: Interiors, megrendelhető 30 angol font körüli összegért az amazonon. Ez a valóság, és hogy kiszakadjunk ebből, íme egy kis válogatás a munkáiból: