Enteriőrök szürkében

2012. 01. 30. | | lakberendezés

Egyszerűen nem tudok leakadni a szürkéről, kezdem úgy érezni, hogy nekem dolgom van ezzel a színnel, ezért ma is ezt szeretném egy kicsit körbejárni. A minap valakitől azt hallottam, hogy nem akar szürke színt a lakásába, mert nem akar szürke lenni… Áááááá, az ilyen megjegyzésekkel ki tudtok kergetni a világból, de komolyan! Jöjjön hát a védőbeszédem, a kampányom a szürke mellett.

Egyáltalán nem gondolom, hogy attól bárki is szürke lesz, ha bevállal valami szürkét, tapétát, bútort, függönyt, szőnyeget stb. Tapasztalatból mondom: a nappaliban van egy szürke falam és imádom! Sőt, az irodában egy komplett szürke sáv fut fel a falon, végig a mennyezeten és le a másik oldalon. A szürke minden árnyalata nagyon jól megy a többi színhez, legyen az valamilyen harsogó élénk szín vagy akár egy halványabb árnyalat. Remek kiegészítő és háttérszín, bármilyen dekoráció, fotók, képek, tárgyak nagyon jól mutatnak előtte. Én nagyon szeretem például fehérrel kombinálni és el tudom hozzá képzelni a sárgát vagy a pirosat, mint üde színfoltot. Ha finomabb enteriőrt szeretnétek létrehozni, akkor egy világosabb szürkével próbálkozzatok, egy sötétebb árnyalattal viszont drámai hatást is el lehet érni. Egy antracitszürke fal már-már vetekszik egy ütős fekete fallal, de mégsem annyira határozott és karakán. A konyhabútoron is jól mutat, főleg, ha fényes szürkék az ajtófrontok. De gyönyörű lehet egy világosszürke kanapé is egy színes fal előtt. Még egy jó hír: nagyon jól mennek hozzá a középsötét és a világosabb faárnyalatok is, és bármilyen stílushoz használható. Úgyhogy mindenkinek csak ajánlani tudom, nem kell félni tőle! Inspirációnak pedig nézzétek végig a képeket, amelyeket szürke-ügyben gyűjtöttem!

Képek: itt, itt és itt

 

2 hozzászólás

  1. Tamás szerint:

    Szerintem is tök oké a szürke szín. Van egy kis sztorim ezzel kapcsolatban: Bútorgyártók vagyunk, terveztem magamnak egy új konyhát. Alul felül fehér színű. Imádom a fehéret, nagyon vágytam egy fehér konyhára. Mondja a feleségem, hogy az túl egyszerű, legyen legalább alul szürke. Mondom oké, nem probléma, kis kompromisszum. Alul szürke, felül fehér, gondoltam frankó lesz. Ki is adtam a terveket gyártásra. A konyha hipp-hopp elkészült, én közben nem is figyeltem rá, csak már a végén szóltak, hogy mindjárt kész, nézzek rá. Meg is néztem és egy alul felül szürke színű konyha fogadott! Mint kiderült, a gyártás előkészítő kolléga félrenézte a szín kódokat (korpusz – front) és így született ez. Szóval a teljesen fehér konyhámból így lett teljesen szürke :)))