Pöti és stílusos bed and breakfast

2012. 01. 25. | | lakberendezés

Ma csodaszép enteriőrképeket hoztam Nektek, egy “pöti” brüsszeli bed and breakfast hotelből. Két stílus keveredésének tökéletes példáját láthatjátok. Hogy melyik kettőét? Olvassatok tovább!

Az épület eredetileg két különálló, 1906-ban épült szecessziós ház volt. Ívelt fém, üvegberakásos kapuin keresztül bejutva, skandináv design bútorokkal és kortárs darabokkal vegyesen berendezett egyedi és otthonos hangulatú terek várják az idelátogatót. A Tenbosh House (merthogy ez a neve) Patrice Lémeret építész és Michel Penneman belsőépítész közös munkájának eredménye.

A szecessziós lépcsőház faragott fehér korlátja, sötét szőnyeg borítású padlózata, tágas galériaszerű fordulói és a Bocci üveggömb lámpák lenyűgözőek, mind a kényelemet és az exkluzívitás hirdetik. A márvány kandalló, az időtlen, szinte teljes belmagasságú, átlátszó üvegberakású francia ajtók, a lépcsőház és az erkély korlátainak motívumai segítségünkre vannak abban, hogy észrevegyük: ez bizony egy szecessziós épület. És ez a miliő adja a keretet a skandináv designbútoroknak! Első hallásra érdekes összeállítás, nem?

Az emberek többsége a skandináv design-t a fa, az egyszerűség és a nyersesség fogalmával társítják, ahol a forma követi a funkciót. Nos, a két tervezőnek sikerült kicsit más alapokra helyezni ezt a megítélést és bebizonyítani, hogy a design segítségével két teljesen különböző stílussal hogyan lehet tökéletes összhangot teremteni.

Hans Wegner székei, Poul Henningsen lámpái, Nisse Strinning polcai a színes kiegészítőkkel és textilekkel játékosságot csempésznek mindenhová és életre keltik a tereket.

Forrás: itt, Fotók: Serge Anton

Nektek hogy tetszik a szecesszió és a skandináv stílus így együtt?