Szoba London tetején

2012. 01. 19. | | design

London legexkluzívabb szállodai szobája megnyitotta kapuit. A hajót formázó építmény a Queen Elisabeth Hall tetején kapott helyet. A hatalmas kajüt nem más, mint maga a szállodai szoba, amely csupán két vendég számára elegendő. Különlegessége továbbá, hogy csak egy éjszakára foglalható és mindösszesen egy évig lesz nyitva.

A hálószobából teljes panoráma nyílik London központjára. Ezen a szinten kapott helyet egy kisebb konyha az étkezővel. Az alsó szinten a hajó teljes szélességét elfoglalja a tágas fürdő. A hajó felső szintjén egy kisebb könyvtárszobából, valamint egy nyitott teraszról gyönyörködhet a látogató a teljes panorámában.

A hajó egyben egy művészeti installáció, amely a “Living Architecture and Artangel” támogatásával jött létre. Összesen ötszáz beérkezett pályaműből választották ki a győztes alkotást, amely a David Kohn Architects és Fiona Banner képzőművész közös munkája. A csapat Joseph Conrad Heart of Darkness című könyvéből merített inspirációt, amely egy kongói kirándulóhajó napjait dokumentálta az 1890-es években. A szállás  2012. december végéig itt foglalható, max. két  fő részére, 120 £/éj körüli összegtől.

A hajó fedélzetén a vendégek találnak egy hajónaplót, ahova bejegyezhetik a tartózkodásuk során ért tapasztalataikat. Jó lenne beleolvasni, nem?

A belső berendezéstől nem ájultam el, de maga az ötlet izgalmas szerintem.

Fotók: Charles Hosea

Forrás: itt