Hétvégén majd felmegyünk a hegyekbe

2012. 02. 20. | | lakberendezés

A múlt héten sajnos nem született bejegyzés, mert síelni voltam, ez utóbbi persze nekem nem sajnos. Cikk azért sem született, mert a hegyekben teljesen elszigetelten éltünk, szóval nem volt internet, se tévé, de az mondjuk nem is hiányzott. A síelés után minden évben már csak a tavaszra koncentrálok, de most még utoljára ugorjunk el azért a francia Alpokba, és nézzünk meg egy “faházat”.

Lebuktam: nem is síeltem.

El tudnám képzelni ezt az apartmant, mint egy pályaszállást, szívesen laknék is benne, de hát ez az álom kategória, ugyebár. Ilyen színvonalú lakást az emberek csak saját használatra építenek. Pont azon gondolkodtam a mi design-t maximálisan nélkülöző olasz pályaszállásunkban, hogy ugyanennyi pénzből akár valami egyedi és szép dolgot is létre lehetett volna hozni… miért nem kérdeznek meg engem, nem igaz? 🙂

Na, de vissza St. Martin de Belleville-be! Ez a külsejében semmi különös (na jó, azért szépen kivitelezett) faház egy nem mindennapi, modern belsőt takar. Mintha a környező táj beköltözött volna a ház falai közé. Havas hegyek és kopár völgyek ihlette organikus formákat látunk, a fa, a kő, a textilek és a bútorok mind a házat körülölelő természetet idézik. Az eredmény egy modern, színeiben és formájában visszafogott, letisztult stílusú enteriőr, és vegyük észre, milyen szép alapot ad a szürke szín a fának. A lakás középpontja a felső szinten található tágas nappali szoba, a körbejárható kandallóval és a csodálatos kilátással a hegyekre – nekem ez a kedvencem. A belsőépítészet a francia Noé Duchaufour Lawrence Studio munkáját dícséri. Nektek hogy tetszik?

Forrás

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Dizain Facebook táborához ITT!