Igen vagy nem? Tennél-e tányérokat a falra?

2012. 02. 21. | | lakberendezés

Egy új sorozatot szeretnék elindítani mától, a címe Igen vagy nem? lesz. Ebben a véleményeteket szeretném majd időről időre kikérni, azaz kíváncsi lennék arra, hogy a posztban bemutatott aktuális lakberendezési témáról mi a véleményetek. A mai téma a tányérokkal való dekorálás lesz. Tehát a mai kérdés: Ti dekorálnátok-e a falat tányérokkal?

Gyerekkoromban a lakberendezés nagy divatja volt dísztányérokat tenni a falra, nekünk is lógott pár darab mintás egyed a konyha falán, piros, okkersárga és kék színben. De ahogy látom, még nem ment nagyon ki a divatból, olyanyirra nem, hogy pár éve még maga Paola Navone is készített egy Metroquadro nevű sorozatot az olasz Richard Ginori számára. Igaz, a design nagyasszonya belevitt egy csavart, hiszen a tényérok hátoldalát használta fel, íme:

Tányérokat a falra tenni nem elsősorban a minimalista enteriőrök sajátja, sokkal inkább a vidékies vagy romantikus stílushoz (divatos nevén vintage) köthető, bár a fenti képen látható tányérok összképe nekem inkább egy műalkotás felé közelít. Gyűjtöttem pár képet a témában, kéretik megnézegetni és utána válaszolni! 🙂

Ha a rendes tányérok ezért vagy azért mégsem jöhetnek szóba, de valahol a lelketek mélyén mégis tetszene valami ilyesmi dekoráció, akkor a tányérmintás tapétát Nektek találták ki. Itt tudjátok megrendelni.

És van még egy lehetőség, ha már a tányérok illúziójánál tartunk, ez pedig az IXXI. Első ránézésre olyan, mintha tányérokat látnánk a falon, de igazából csak a tányérok fotóit látjuk, vetett árnyékkal meg minden. A 20×20 cm-es nyomtatott kártyákat pici műanyag ikszekkel kell egymáshoz fogatni és máris kész a fali dekoráció. Ráadásul mindkét oldala nyomtatott, úh a kártyák hátoldalára valami teljesen mást is kérhetünk. Ezeken a képeken a Rijksmuseum Amsterdam tányérkái láthatók, de lehet választani más design-t is, sőt még saját fotó alapján is elkészítik a teljesen egyedi dekorációt (de erről majd máskor). Egyébként az egészet az interneten keresztül lehet intézni és a jó hír az, hogy egész Európába szállítanak, tehát hozzánk is. Ez az 50 kártyából álló tányéros kép pl. 149 euróba kerül + a szállítási költség.

A kérdés tehát, amire várom a válaszokat: Tennél-e tányérokat a falra dekorációnak? Igen vagy nem? A szorgalmi kérdés pedig: tapéta vagy IXXI? 🙂 Köszönöm előre is mindenkinek, aki válaszol!

Ha tetszett a bejegyzés, és még nem vagy tagja a Dizain Facebook csoportjának, csatlakozz ITT!

Képek: itt, itt, itt, itt és itt

 

6 hozzászólás

 1. olszal szerint:

  Ha nem lennék ennyire minimál beállítódottságú, tennék. Így viszont a válaszom nem. 🙂 De az IXXI tetszik, köszi az infót!

 2. Hella szerint:

  Nem.

 3. zs szerint:

  igen

 4. Klein Kinga szerint:

  Abszolút igen. Navonétól a fotókig majdnem mind tetszenek. Felhívnám a figyelmet, milyen jól mutatnak sötét falon, sokkal modernebb, szokatlanabb az összhatás, nem? Nagyon jó lett, Viki, az összeállítás!

 5. Ildi szerint:

  Én tettem, a nekem tetsző tapéta horror áron volt kapható, ráadásul kicsit sok is lett volna még egy falon is a mintája miatt… szóval angol jelenetes tányérokat és ehhez passzoló függönyt választottam.