Kétszintes apartman Athénban

2012. 03. 12. | | lakberendezés

Lassan talán melegszik végre egy kicsit az idő, én legalábbis már nagyon várom, hogy végérvényesen el lehessen tenni a szekrény mélyére a télikabátot és a csizmátsapkátsálatkesztyűt. Ezzel együtt nagyon mehetnékem is van, állandóan a különböző úticélokat nézegetem a neten, persze valahogy mindig délen kötök ki. Úgyhogy ezt a hétfőt is kezdjük egy cseppet délebbre, azaz Athénban, azon belül is egy szépséges kétszintes apartmanban.

Az épület még kivitelezés alatt állt, amikor megbízták a Spacelab Architecture társulatát a kétszintes athéni lakás belsőépítészeti terveinek elkészítésével. Mivel a belső terek még nem kerültek kialakításra, így a tervezők szabad kezet kaptak az eredeti tervrajz újragondolására. Változtatásokat hoztak létre, hogy egy tágasabb konyhát kapjanak, valamint a kandalló elfordításával egyesítették a lakóteret.

Az alsó szinten kapott helyet a nappali, a tágas konyha, két hálószoba és két fürdőszoba. A felső szintre, amely a valóságban a lakóépület ötödik szintje, egy kisebb konyha és egy mosdó került, valamint egy nyitott terasz a medencével. A kivitelezés során felhasznált anyagok adják igazán a lakás különleges “ízét”. Érdemes megfigyelni a természetes anyagok (antik fa, lávakő) és a modern anyagok (corian, festett üveg és lakkozott felületek) finom kontrasztját. Minden egyes helyiségben megjelenik egy-egy domináns szín, amely igazi frissességet visz a terekbe.

Forrás: itt