Referencia: a saját irodám, azaz Stúdió Dizain

2012. 09. 06. | | lakberendezés

Egy-két képet már láthattatok itt-ott a saját irodámról, de most végre sikerült összeállítanom egy csokor fotót az objektumról, amely a XIII. kerületben, egy régi gangos bérházban található. Egy lakberendezőnek a saját irodája is referencia, úgyhogy ezzel az édes teherrel vágtunk neki a felújításnak és a berendezésnek kb. egy évvel ezelőtt.

Amikor átvettük, a falakat rendbe kellett tenni, ki kellett festeni, de más felújítást nem végeztünk, inkább a berendezésre fektettük a hangsúlyt. Az ülőbútorokon és a Ligne Roset Bloom lámpán kívül mindent saját tervek alapján csináltattunk vagy saját kezűleg átalakítottunk. A falakat Gesztelyi-Nagy Zsuzsa, Romvári Márton és Halmi-Horváth István festményei díszítik. Az alsó képen látható fa polcokat eredetileg a lakással együtt kaptuk, de nem akartuk kidobni egyiket sem, ezért különböző színűre átfestettük: világoskékre, fehérre, szürkére és feketére. Így lett belőle egy “tetris”-jellegű polc.

A tárgyalóasztalunk lapját a Basic Collection-től rendeltük, egy uszadékfából készült asztalt láttunk a bemutatótermükben, és valami hasonlót szerettünk volna. Ez ugyan nem uszadékfából van, csak öregített fenyő (bármilyen asztalos meg tudja csinálni), de azért szeretjük. A vas lábait saját tervek alapján lakatosokkal készíttettük. A lábak nincsenek lefestve, így jó nagy a kontraszt a két anyag között: rideg fém és a melegséget árasztó fa. Az asztalhoz 4 db Eames széket vettünk fehér színben, króm lábakkal. A fal mellett lévő polcok matt fehér festéssel, MDF-ből készültek, kedvenc asztalosaink által. A tárgyalóasztal fölött szürke, kék és fekete tilka zsinóros lámpák, illetve foglalatok lógnak.

A dolgozószobában szintén van egy ugyanolyan fehér polc, mint a tárgyalóban, és itt a helye az Ikea hack lámpának is, amelyről bővebben itt olvashattok.

Van még egy lounge hangulatú tárgyalónk kötetlenebb megbeszélésekhez és egy kis lazuláshoz. A függőlámpa és az állólámpa szintén Ikea hack projekt volt, erről majd egy másik bejegyzésben mesélek. Mivel ebben a szobában a kiegészítő szín a sárga lett, a falon lévő agancsot is sárgára festettük. Ütős lett, nem? Volt még egy nyír színű Ikea Lack asztalunk is, amit szintén feketére festettünk, a tetejére pedig egy tükör került, így könnyebb tisztítani is.

Az agancs festés előtt:

És végül a legkisebb helyiség az irodában: a wc. Itt eredetileg világoskék mozaikcsempe volt, amit egy merész húzással lefestettünk fehérre és jelentem, még nem kopott le, viszont fényévekkel jobban néz ki, mintha uszoda-kéken hagytuk volna. A fürdőszobából kiszuperált (eredetileg piros színű) tükör keretét matt feketére festettük és felraktuk a fajansz fölé, középére pedig egy Romvári Marci festmény került. Fölötte Ikeás műfüvek lógnak fejjel lefelé egy polcról. A lámpa nem látszik, de egyetlen izzó lóg le fekete-fehér tilka zsinóron. Az egész iroda kialakításában és a munkában kolléganőm segített, Kemény Erzsébet. Köszi! 🙂

fotók: dizain

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Dizain Facebook rajongótáborához ide kattintva!