Stílusgyakorlat: Elragadó vidéki ház alumínium köntösben

2012. 11. 06. | | lakberendezés

 A Grzywinski+Pons tervezőiroda munkáját dicséri ez a bájos, rusztikus részleteket magán viselő szokatlan vidéki ház Millerton-ban, New York államban. Szinte kiveri a szemet az épületet takaró alumínium burkolat, amelyet még inkább kiemelnek a vele kontrasztban álló fából készült panelek és a meglepően sárga ajtók. A nyári otthont a fa panelek megnyitásával közvetlen kapcsolatba lehet hozni a gyönyörű környezettel, megszüntetve ezzel a kint és a bent határait. A hosszabb üres időszakokban viszont el lehet zárni a házat a kíváncsi tekintetek elől.

A belső térben többnyire a pasztell színek az uralkodók. A kopottas betonpadló, a fürdőszoba kisméretű, fehér fényes kerámiaburkolata, a festett fa konyhabútor és a gázcsövekből épített lépcsőkorlát rusztikusságát ellensúlyozzák a modern, letisztult vonalvezetésű fa bútorok és az Eames design szék. A rusztikus és a modern kettőssége jellemzi mind a ház külső megjelenését, mind a belső kialakítást. Ez teszi igazán frissé és egyedivé ezt a bájosan rusztikus és modern épületet.

Ha hasonló hangulatú enteriőrt szeretnétek, mint amilyen ez a ház, de nem tudjátok, hol és milyen bútorokat, kiegészítőket kellene beszereznetek hozzá, íme egy kis segítség:

1.  Gesztelyi Nagy Zsuzsa festménye: Homok utca/II. 50×70 vegyes technika, papír

2.  Drop függőlámpa – BoConcept

3.  Wall könyvespolc – Id design

4.  Kerámiaváza – BoConcept

5.  Outrigger állólámpa – BoConcept

6.  Plurima C 7032 szék – Basic Collection

7.  Carina Bengs: Stornas asztal – Ikea

8.  Gyertyatartók – BoConcept

9.  Charles&Ray Eames: DAW szák – Aron Store

10. Ola Wihlborg: Sigurd pad – Ikea

11. Horgolt puff – ID Design

12. Cottage kávés bögre – ID Design

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Dizain Facebook rajongótáborához ide kattintva!