Adventi naptár saját kezűleg

2012. 12. 02. | | lakberendezés

Vészesen közeleg a karácsony, beköszöntött az advent, a gyerkőcök már izgatottan nyitogatják az adventi naptárakat. Mi is elkészítettük a miénket, ezt szeretném most megmutatni Nektek.

Az adventi naptár alapját egy régi képkeret adta, amit már korában matt feketére festettünk. A képkeretbe drótot feszítettünk és a csomagocskákat csipesszel rögzítettük hozzá. A sima facsipeszek egyik oldalát szürke-fehérre, másik oldalát szürke-pirosra festettük. A csomagok úgy készültek, hogy natúr csomagolópapírra fehér festékbe mártott sütikiszúró formákkal nyomdáztunk. Száradás után varrógéppel összevarrtuk az oldalát és az alját, majd megtöltöttük pici csokikkal és egyéb apróságokkal. Ezután bevarrtuk a tetejét is. A számokat csíkos csomagolópapírból kivágtuk, kivéve a 24-et, amely egy magazinból származik. A számokat a csomagokhoz fogtuk és felcsíptettük a drótra. Díszítésnek pár fehér tollas angyalszárnyat és néhány csíkos masnit is kötöttünk a drótra. Az egész mögé egy karácsonyi izzósort applikáltunk és már csak az “adventi sarok” berendezése volt hátra. A képkeretet egy – ugyancsak régebben – feketére festett farönkre állítottuk. Készítettünk még egy rénszarvasos díszt maradék csíkos csomagolópapírból és egy sütiformából, valamint egy mécsestartót befőttesüvegből. Egy lomiból összeszedett sámli fehér térdzoknit kapott, no meg egy fekete horgolt terítőt a tetejére. Az összképet némi piros kiegészítővel és egy piros bogyós faággal dobtuk fel.

photo © dizain

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Dizain Facebook rajongótáborához ide kattintva!

 

Egy komment

  1. Szuper lett! Irigyellek, hogy volt időd összerakni és meg is mutatni nekünk ezt a szép kompozíciót. Én egy darab ajtódíszig jutottam élő növényből, de azt sem tart már sokáig… 🙂