Neonparádé, azaz neon színek a lakberendezésben

2013. 02. 28. | | lakberendezés

Mostanában valahogy lett ez a mániám, hogy kedvelem a neonsárgát. Nem tudom, hogyan sikerült belém férkőznie, de egyszer csak azt vettem észre, hogy tetszik. Először kérettem magam, de egyre csak győzködött, egyre többször mutatta magát, éreztette, hogy dolgom van vele. Felbukkant egy üzlet kirakatában táska formájában, megjelent egy festményen, ceruzaként akadt a kezembe, vagy egyszerűen ott állt az út szélén láthatósági mellényként. Most meg azt érzem, hogy megadtam magam, vágyom rá, sőt, egyenesen akarom. Kérem a táskát, persze a festményt is, és kérek sok festéket, mert valamit muszáj nekem is lefestenem. Persze már megvannak az ötleteim, de amíg nem jövök elő velük, tessék barátkozni a színemmel kicsit. Védőszemüveget fel!

 

A nemzetközi divatban tavaly nyáron volt egy ilyen neonos trend, igazából nem is csodálkozom, hogy csak idén ért hozzánk, mindenesetre az üzletek tele vannak neon színű cuccokkal. Tavaly nyáron szemeztem az egyetlen neon pink szandállal a városban, de kicsit túlfilóztam a dolgot és végül nem volt belőle a méretemben. Idén már bátrabb leszek, kell valami neonszínű valami. No, de vissza a mai poszthoz! Próbáltam olyan képeket válogatni, ahol a divat és a lakberendezés kéz a kézben jár, mert amúgy is tudjuk, hogy így van. Inspirációnak szánom a mai vadító színű bejegyzést, a tavasz már tényleg közelít, úgyhogy színesedjünk!

Imádom ezt a két építészeti példát.

A végére pedig két dolog, az egyik, hogy a neonsárga tök jó a kékkel, a másik, hogy a neon színekkel a lakberendezésben finoman bánjatok. Elég egy párna, egy roló, egy szék vagy csak annyi, hogy egy bútor lábait belemártjátok a festékbe. A hangsúly mindig a neon színé lesz, úgyhogy tárgyak kiemelésre is alkalmas. Ha valamit meg akarsz mutatni, fesd neon színűre.

Ha tetszett a bejegyzés, és még több inspiráló ötletet, képet nézegetnél, csatlakozz a Dizain Facebook táborához ide kattintva!

Fotók forrása: itt és itt