Tavaszváró DIY dekor

2013. 02. 14. | | lakberendezés

Be kell vallanom, irtó nehezen viselem most ezt a telet, nem akarok több havat látni, esőt meg főleg nem. Süssön újra a nap, tavasz illat lengedezzen és kezdjen el zöldülni végre a természet. Annak érdekében, hogy ezt előidézzem, és főleg, hogy jobb hangulatom legyen ebben a nedves szürkeségben, becsempésztem egy csepp tavaszt a lakásba. De nem csak szimplán vettem egy virágot, “nesztek, itt a tavasz”, nem ám. Az alapoknál kezdtem a dolgot, avagy mibe tegyem a virágot, ha már unom a vázáimat?

Van egy csomó régi üvegem mindenhonnan, kisebbek-nagyobbak, kopottasak, kevésbé használtak, szóval ezek közül az egyiket befogtam “szoliter” vázának, azaz olyannak, amelybe csak egy szál virág fér. Az üveget önmagában kevésnek éreztem, annak ellenére, hogy a formája cuki. Ezért fogtam a lányom egyik kinőtt ciklámen színű trikóját és keresztben felvágtam kb. 2 cm széles csíkokra.

A csíkokból párat összecsomóztam, hogy egy hosszú madzagot kapjak.

Ezt a csomós madzagot az üveg köré csavartam szépen egyenletesen, majd a végeit átbújtattam. Nem is kellett a végét megcsomózni, mivel elasztikus kicsit az anyag, simán ráfeszült az üvegre.

Csak a fotón vettem észre, hogy tulajdonképpen, milyen ferde az üvegem, a valóságban nem is látszik.

Miután elkészült a váza, vettem egy ciklámen színű jácintot a Tescoban, ha jól emlékszem 246 forintért,…

…és ollóval levágtam. Jaj. 🙂 A hagymáját elültetem majd a kertben, úgyhogy nem megy pocsékba az sem.

Jól mutat a dekantáló karafból készített lámpa mellett az íróasztalon, nem?

Ha tetszett a bejegyzés és még több inspiráló ötletet, képet nézegetnél, csatlakozz a Dizain Facebook táborához ide kattintva!