Dekorálás képekkel

2013. 03. 19. | | lakberendezés

A lakberendezésben az egyik legfontosabb lépés az enteriőr dekorálása. Egyetlen tér sem lesz otthonos, ha nem vesznek körül minket személyes tárgyaink. Hozzá kell adni egyéniségünket és körülvenni magunkat a ránk jellemző tárgyakkal, persze ki-ki a maga ízlése szerint. Ennek egyik legegyszerűbb és nem is túl drága módja, ha nekünk kedves fényképekkel és egyéb képekkel dekoráljuk a falakat. Ezek a fotók, rajzok vagy plakátok ábrázolhatják a családtagokat, az utazási élményeinket vagy bármit, amit szívesen nézegetünk és jó hangulatunk lesz tőle. A mai bejegyzésben a képek elhelyezésére szeretnék mutatni pár inspirációs ötletet.

A közlekedők, lépcsőházak, folyosók falára ideálisak a családi képek, a gyerekek rajzai vagy bármilyen egyéb kép, amely számotokra kedves.

A szabályosan felrakott képek mindig a rendezettség érzetét keltik.

Ha beborítod a szoba egyik falát fotótapétával, a hatás nem marad el…

A képeket nem feltétlenül kell felakasztani a falra, inkább pakold fel egy vékony képtartó polcra, ami nem fér rá, azt pedig egyszerűen támaszd a falhoz. Sőt, nem feltétlenül kell képkeret sem, elég, ha a mostanában egyre divatosabb dekortapaszokkal készítesz egyedi “keretet” a fotóidnak.

Kis beugróba tegyél konzolasztalt, amelyre rápakolhatod a személyes tárgyaidat, fölé pedig kedvenc képeidet, és kész is az „emléksarok”, amelyre jó ránézni. De készíthetsz látványos képkereteket egy kiselejtezett komód fiókjainak felhasználásával is.

Légy kreatív! Gyerekszobában elég, ha egy képkeret-mintás tapétára felragasztgatod a gyerekek fotóit, vagy készíts ruhaszárítóból képtartó állványt és egyszerűen csak csíptesd fel rá a képeket és rajzokat.

Az össze-vissza felpakolt képkeretek is alkothatnak harmóniát pont úgy, mint a szabályosan felrakott társaik. Fotók: innen

Ha tetszett a bejegyzés, és még több inspiráló ötletet, képet nézegetnél, csatlakozz a Dizain Facebook táborához ide kattintva!