Mit kezdjünk egy régi létrával?

2013. 03. 10. | | lakberendezés

A válságnak köszönhetően egyre jobban eluralkodott a lakberendezésben a régi tárgyak értékmentése és felújítása, valamint a csináld magad lakásdekorációk készítése. Teljesen érthető a folyamat, a mögötte lévő filozófiát szerintem mindenki el tudja fogadni. A fogyasztói társadalom “Dobd ki a régit és vegyél helyette újat!” jelmondatát lassan felcseréli a “Mentsd meg a régit és varázsold újjá!” szlogen. Talán már Titeket is megfertőzött ez az új szemlélet, ezért most szeretnék pár példát mutatni arról, hogyan lehet egy régi létrát felhasználni lakásdekorációként, és felruházni új funkcióval.

Támaszd a létrát egyszerűen a falnak a konyhában és akaszd rá a serpenyőket, terítsd rá a konyharuhákat vagy bármit, ami felakasztható.

Ha nincs a fal mellett hely, erősítsd a plafonhoz a létrát, tegyél rá kampókat és akaszd fel a konyhai eszközöket. Helyet spórolhatsz és kéznél is lesz minden. Ha pedig sok helyed van, tegyél rá szép üvegeket, virágokat és használd simán csak dekorálásra.

Az előszobában előszobafal helyett használhatod, megtarja a cipőket, sálakat, sapkákat, kulcsokat és a pénztárcát is.

Lehet egyszerűen hangulati elem is.

A nappaliban díszítő vagy lerakó funkciót is adhatsz neki, mint a következő képeken.

A fürdőben a létra kiváló törölközőtartó lehet, de gondoskodj arról, hogy a fokokból ne álljon ki szálka vagy szög.

A hálóban rácsíptetheted az olvasólámpát, ráteheted az aktuálisan olvasott könyvedet, rádobhatod a gönceidet és minden egyéb csecsebecsédet.

Gyerekszobában egy kisebb átalakítás (csiszolás, festés stb.) után szintén remek tárolóelemként használható.

Végül használhatsz egy régi létrát kizárólag dekorálásra is. Ha szépnek találod a formáját, ha az anyaga megtetszik, vagy ha kell valami mobil tárgy, amire felrakhatsz pár számodra kedves tárgyat, akkor egy régi létra mindig jól jön a háznál.

Fotók: innen

Ha tetszett a bejegyzés, és még több inspiráló ötletet, képet nézegetnél, csatlakozz a Dizain Facebook táborához ide kattintva!