Ilyen volt – ilyen lett: egy hálószoba átváltozása

2013. 04. 23. | | lakberendezés, referenciák

Egy ideje nem hódoltam a blogolás szenvedélyének, de most bepótolom. Annyi dolog van, hogy a munka-család-blog hármasból sajnos az utóbbit voltam kénytelen hanyagolni. De csak átmenetileg! Most ismét itt vagyok és egy ilyen volt – ilyen lett hálószoba projekttel jelentkezem.

Nemrég megkeresett az egyik barátnőm, hogy átmenetileg albérletbe költöznek egy nagyobb lélegzetvételű lakásfelújítás és építkezés miatt, és segítenék-e rendbe szedni az átmeneti szállásukat, ugyanis a “kiadó” állapotot még ideiglenesen sem tudta elfogadni. Szerencsére sikerült az albérletet bútorozatlanul kivenni és a falak átfestését is megengedték piros-bugyikék-napsárga kombóról sima fehérre. A nem túl nagyméretű hálószobának narancssárgás-piros színe volt (ahogy a lenti képen is látszik), nyomasztó faltól falig szekrénnyel, amelynek köszönhetően az ágy vége és a fal között csak 30 cm maradt a közlekedésre. Az összes bútornak, a függönynek és a csillármaradványnak is mennie kellett, mivel a meglévő bútorokat a bérlők hozták magukkal (de nem csak ezért). 🙂  A hálószoba eredetileg…

…és átalakítás után:

A falakat sima fehérre festettük, semmi extrát nem akartunk beletenni, hiszen egy albérletről beszélünk. A legfőbb szempont az volt, hogy csak olyan dolgokat vegyünk, amelyek az új házban is kelleni fognak. Az ágy adott volt (Ikea Nordli), a színvilág pedig fehér-szürke-türkizkék lett. Mivel az egész lakásban nincs beépített gardróbszekrény, a kis alapterület ellenére ide pont elfért egy gardrób, amelyet asztalossal csináltattunk méretre úgy, hogy aztán majd tovább lehessen vinni. Az ágy fölé kampókat fúrtunk szépen kiosztva, ezekre tekertük a lime-zöld tilka zsinóros foglalatokat, amelyek az olvasáshoz adják a fényt. Mivel a kampók önmagukban nem túl csinosak, mindegyikre kötöttünk egy türkizkék selyempapírból, saját kezűleg készített pom-pom virágot. Dekorációként jelen van még egy Karsay Judit-féle világoskék Birdy, egy Romvári Márton festmény és egy fém vállfa, amelyre az éppen olvasott újságot lehet felakasztani. A függönyt, az ágyneműhuzatot és az ágytakarót az Ikeában vettük, a szőnyeg már megvolt. És a legfontosabb, a legérdekesebb és egyben a legegyedibb darab a szobában a két éjjelisámli, amelyeket lomtalanításkor szereztünk, aztán szépen rendbe hoztuk, és lefestettük türkizkékre. A sámli-projektről bővebben egy következő posztban írok majd.

 

Fotók: dizain

Ha tetszett a bejegyzés, kövess a facebook-on is! Katt ide!

7 hozzászólás

  1. Réka szerint:

    Az a jó, hogy itthon olyan súlyos állapotok uralkodnak a lakások többségében, hogy jó stílusérzékkel és ízléssel (mint ami pl. Neked is van) elég könnyű drasztikus változást eszközölni….ezen dolgozom én is 🙂

    Gratula!

  2. Dr. Sidlik Magdolna szerint:

    Vikikém! Ezt megint nagyon-nagyon szépen megcsináltad.
    Csuda jó lett.

  3. Gabi szerint:

    Szia!
    Azt szeretném megkérdezni, hogy a türkizkék festék melyik márka melyik árnyalata… 🙂 nagyon nagyon szép 🙂
    Köszönöm,
    Gabi

    • zaiviki szerint:

      Szia Gabi!
      A festéket a Bauhausban kevertettem, Swing Color márkájú volt és a színkódja L315. Az üzletben a festék osztályon ki van rakva egy csomó színminta, abból választottam én is.
      V.