DIY dohányzóasztal

2014. 01. 12. | | lakberendezés, referenciák

Volt egy régi barna dohányzóasztalom, amit nem nagyon szerettem. Az asztal lapját már jó régen leszereltem, össze-vissza kallódott a kertben és várta, hogy átalakulhasson. Egészen addig, amíg nemrég fogtam és csináltam belőle egy új asztalkát a nappaliba, a kanapé elé.

Az asztalka lapját először alaposan le kellett csiszolni.

Így teljesen eltűnt róla a sötétbarna pác, és maradt a nyers fenyő szín, középen pedig a rétegelt lemez betét natúr színe. Szerencsére elég jó állapotú maradt annak ellenére, hogy ki volt téve a környezet viszontagságainak kb. egy évig, ezért nem kellett hibákat javítani rajta.

A portalanítás után vizesbázisú fehér festékkel festőhenger segítségével lekentem a lapot három rétegben. Erről a folyamatról sajnos nincsenek fotók. Száradás után négy brutális ipari görgőt szereltünk az aljára, kettő ebből fixálható, kettő pedig sima. A görgőket a Bauhausban vettem. Azért választottam direkt ilyen nagy kerekeket, hogy ne legyen az asztalka annyira alacsony. Mondjuk így sem valami magas, de nekünk azért tetszik.

Ilyen, amikor hétvégén reggelizünk:

És ilyen a hétköznapokon:

Fotók: dizain

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Dizain Facebook csoportjához IDE kattintva, hogy ne maradj le a legfrissebb dizain hírekről és a legújabb bejegyzésekről.

6 hozzászólás

 1. Kedves Viktória, vagy Viki, nem tudom, hogy szereted 🙂

  Teljesen véletlenül bukkantam a blogodra ma este és muszáj írnom, hogy WOW WOW WOW, nagyon megörültem neki! 🙂 Ennyire klassz stílust szépen fényképezve magyar blogokon eredeti tartalomként olyan iszonyú ritkán látni!
  Totálisan az én ízlésvilágom, szuperek a színek, a minták, az ötletek, élhetőek a terek: komolyan mondom, felfrissülés volt ma rátalálni!
  Én mostantól rendszeresen benézek ide, az biztos, csak így tovább!!! 🙂

  Gabi

 2. jezer szerint:

  Szia !
  Jó az asztal , de inkább azt kérdezném , hogy az Eames madarat hol szerezted? Nagyon rég szeretnék egyet ….

  • zaiviki szerint:

   Kedves Jezer,
   én ajándékba kaptam a madarat, de úgy tudom, hogy a Pointzero-ban lehet kapni.
   V.