DIY csipeszlámpa

2014. 03. 15. | | lakberendezés, referenciák

Lehet, hogy tök uncsi vagyok, de már megint csináltam egy lámpát. Ezúttal két falikar készült a kislányom szobájába, az ágya mellé olvasólámpának. Miután sokat járok barkácsáruházakban, egyik alkalommal találtam egy oversize fa csipeszt. Azt hiszem eredeti funkciója szerint fali fényképtartó vagy egyéb papírok tartója lehetett. Nekem viszont az esti meseolvasáshoz kellett sürgősen lámpát kreálnom, hát megvettem két csipeszt, tekertem rá pár méter textilkábelt és már kész is volt a lámpa.

Na jó, a valóságban azért kissé bonyolultabb volt, mert át kellett fúrni a hátulját, hogy a kábelt ki lehessen vezetni és az elektromos csokit (sorkapcsot) is el kellett rejteni. Akkora király azért nem vagyok, hogy nekiálljak villanyt szerelni, szóval bevallom, ezt nem én csináltam. De a pink tilka zsinórt remekül bújtattam át a csipesz közepén párszor, a végét pedig kicsivel a foglalat fölött megcsíptettem és betekertem az izzót. 🙂 A falra egyébként egyszerűen csak fel van akasztva egy csavarra, hiszen eredeti funkciója szerint is így kellett volna rögzíteni.

Az ihlet forrása az áruházban a polcon:

A kész csipeszlámpa az ágy két oldalán a gyerekszobában:

Fotók: dizain

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a dizain facebook táborához ide kattintva, hogy első kézből értesülj a friss bejegyzésekről!

6 hozzászólás

  1. Keresztesy Gabi szerint:

    Szia,

    érdekelne a márkája a házban használt dugaljaknak ill. villanykapcsolóknak. Az épülő házunkba keresek kapcsolókat, aljzatokat.

    Köszönöm előre is a válaszodat.

    Üdv.

    Gabi

  2. Kati szerint:

    Szia!

    És a tapéta honnét van?

    Köszi
    Kati

  3. Kati szerint:

    Közben megtaláltam a tapétát!