Tésztadekor

2014. 04. 21. | | lakberendezés

Múlt hétvégén vendégségben voltunk a barátainknál, ahol mindig nagyon finomakat és nem keveset szoktunk enni. Barátnőm félretett egy zacskó nagyméretű száraz kagylótésztát, mert már rég lejárt a szavatossága. Kérdezte, hogy kérek-e belőle, mert szerinte jó lehet dekorációnak (úgy látszik, megfertőztem). Naná, hogy kértem. Itthon aztán fogtam az akrilfestékeimet és kiválasztottam négy színt: szürkét, vízzöldet, türkizkéket és fehéret. Bevallom, a fehéret menet közben tettem hozzá, mert a fehér nélkül döglött volt a színkombináció, a fehértől keltek életre a színek. A festés nagy részét a kislányom vállalta, közös időtöltésnek is kiváló, hiszen minden gyerek imád kézműveskedni.

Ez egy egyszerű és gyors dekoráció, csak a színek kiválasztásától függ, hogy milyen évszakhoz passzol. Akár húsvéti is lehet szerintem. Nekem az tetszik benne nagyon, hogy aki eddig látta, nem tudta megmondani, miből van.

Amikor megszáradtak a kagylók, berendezgettem őket a saját készítésű üveg tartókámba. Ezt még régebben készítettem egy bauhausos fa gyertyatartóból és egy ikeás üvegtálból: lefestettem feketére az eredetileg fa színű gyertyatartót és ráragasztottam az üvegtálat a tetejére. Sajna nem lett tele vele, majd elkunyizom a tésztakupac másik felét is. 🙂

Fotók: dizain (telefonnal!)

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Dizain Facebook táborához ITT, hogy elsőkézből értesülj a Dizain hírekről.