Türkizkékre hangolva – harmadik lakásom a Falforgatókban

2014. 06. 23. | | lakberendezés, referenciák

Sorrendben a harmadik lakás, amit a Falforgatókban terveztem egy igazi örömjáték volt számomra. Az első két lakás után ez végre olyan méretekkel rendelkezett, ahol nem kellett a kislakások problémájával megküzdenem, azaz nem kellett többfunkciós terekben gondolkodnom, mert minden kényelmesen elfért. Ne gondoljatok ám óriási lakásra, csupán 55 négyzetméterről beszélek. De ezen az 55 négyzetméteren mindennek találtam helyet: nappalinak, hálószobának gardróbbal, étkezős konyhának, egy kényelmes fürdőszobának és egy ici-pici kazánhelyiségnek, ahová a mosógép is befér. Ráadásul a konyhának és a fürdőnek is van ablaka, szóval szép világos az összes helyiség.

A lakás nagyon jó adottságokkal rendelkezik, az ablakok eredeti elosztása tökéletesen megfelelt az új alaprajznak. Az eredeti lakásban három szoba volt, egy kicsi konyha és egy picike fürdőszoba, valamint az előszoba. Az alábbi eredeti alaprajzon pirossal láthatjátok az elbontandó falakat.

Ezen zölddel az építendő falakat:

Ez pedig a végleges, áttervezett alaprajz:

Az összes régi ablakot kicseréltük az eredetivel megegyező méretűre, a fürdőszoba ablakát pedig nagyobbra: a szélessége maradt, de a parapetet levittem 20 centire, így a helyiség sokkal világosabb és impozánsabb lett. A kibontott falaknak köszönhetően a lakás sokkal nagyobbnak tűnik, mint amekkora valójában, főleg, hogy belépve rögtön elénk tárul az étkezős konyha látványa. Az eredeti tervekhez képest menet közben változtatnom kellett a koncepción, mert a nappaliba és a hálószobába szánt tapéta sajnos nem érkezett meg határidőre, ezért a konyha gipszkarton körbekeretezésére szánt türkizkék színt festettük fel a tapéták helyére is. Ettől nagyon merész és vagány lett az egész lakás, mindenki mondta, hogy nem merte volna bevállalni, de én tudtam, hogy nagyon ütős lesz. A nappali különlegessége még, hogy a tv mögötti falra szánt tapéta felfut a mennyezetre is, a fotókon ez a rész türkizkék. A látványrajzokon még a tapétás változat szerepel:

A tulajdonossal egyébként megbeszéltük, hogy ha megérkeznek a tapéták, akkor mindenképpen felkerülnek a végleges helyükre, és majd készítek újabb fotókat. Sokkal finomabb és lágyabb lesz majd az összhatás, jobban fog illeni a tulajdonos személyiségéhez. Na, de ne szaladjunk előre. A lakás alapját a fehér-szürke-türkiz színek adják, ezt a három színt vittem végig tudatosan az enteriőrön. Ehhez a hármashoz jött egy meghatározhatatlan színű Kaindl laminált padló, olyan szürkés-barnás, a fantázianevére már nem emlékszem. Mivel magas kopásállóságú, masszív padlót választottam, ezt rakattam mindenhová a fürdőszobán kívül, az előszobába és a konyhába is, így szerencsére csak a fürdőajtó alatt van burkolatváltás. Apropó fürdő! A fürdőbe a Zalakerámia burkolata került, különösen szeretném kiemelni a Cementi nevű padlólapot, amely nekem nagyon bejön. Ez egy cementhatású padlóburkoló lap, négyféle színben van, ebből kettő szürke. A padló sötétszürkéjét futtattam fel egyébként az öblítőtartályt rejtő falra, a wc mögé is. A mérete 30×60 cm és az ára sem vészes, kb. 3500 Ft/nm.

A tulajdonosnő soha nem lakott ebben a lakásban előtte, családi örökség révén jutott hozzá. Szerencsére ezt a lakást az átadás előtt volt idő rendesen befotózni, ezért tudok mutatni egy csomó fotót. Innen indultunk, ebből a szobából lett az új nappali:

Ebből pedig a hálószoba:

Pár fotó az építkezésről:

És az elkészült lakás türkizkékben:

A werkfotókat végignézve jókat mosolygok. Itt éppen szigorúan kellett néznünk Mátyás Attilával, az építésvezetővel:

Romvári Márton festőművész absztrakt képeivel dekoráltuk a falakat:

A szuper rejtett LED világításra ragasztjuk fel épp a tükröt Hüse Tomival, a villanyszerelővel, miközben Schneider Tomi, az operatőrünk becsempészte magát a fotóra.

Utolsó eligazítás átadás előtt néhány perccel. Szabados Viktor, a szerkesztőnk vázolta fel, hogy mit kell majd csinálnom.

Ez a kép pedig már az átadás után készült. Juditnak, a lakás tulajdonosának aznap volt a szülinapja, a meglepi tortát készül épp szétosztani a stábnak.

A szuper fotókat köszönöm Schneider Tominak. A profi kivitelezést Mátyás Attilának és a fiúknak. A jó hangulatot, a szép képeket és a mozit a stábnak: Konczlik Lillának, Szabados Viktornak, Sági Szilárdnak, Zombori Lászlónak, Benke Ottónak, Seeger Attilának és persze a háttérstábnak is: Gergőnek, Balázsnak, Norbinak, Szandrának és Áginak. Ha valakit kifelejtettem, elnézést kérek érte. Igazán sokat röhögtünk, örülök, hogy megismertelek Benneteket! Szép volt, jó volt, köszönöm. Ennyi! 🙂

Végül nézzétek meg a Falforgatók türkizkék adását három részben:

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Dizain Facebook oldalához ide kattintva, hogy első kézből értesülj az új bejegyzésekről és egyéb Dizain hírekről!

 

4 hozzászólás

  1. gabikam szerint:

    Pooooont olyan ami tetszik! Nagyon csini, gratula!!!

  2. Apáti Krisztina szerint:

    Sziasztok! A konyha kék színe fantasztikus! 1 éve keresem és kísérletezek ezzel a színnel, de sehol nem kapok ilyet 🙁 Van esetleg a falfestékének szín kódja? Nagyon hálás lennék érte!!!

    Köszönettel: Kriszta.

    • zaiviki szerint:

      Szia Kriszta,
      a festék a Trilaktól van, az ő színkártyájukból választottam. Sajnos most épp nincs nálam a színkártya és nem tudom megmondani a pontos kódot, de utánanézek, talán megtalálom. Kis türelmedet kérem!
      Üdv,
      V.