Uncsi Eglo lámpa megújulása

2014. 08. 11. | | lakberendezés

Két darab teljesen hétköznapi Eglo falikar hányódott a pincében, és nekem épp két falikarra volt szükségem a lányom szobájába. Egy kis maradék tapéta, némi ragasztó és pár papír szalvétagyűrű segítségével új életet leheltünk bele. Nézzétek, hogyan!

A lámpák alumíniumból készültek, klasszikus fel-le világító tök egyszerű konstrukció. Először azzal a mintás tapétával akartam befedni, ami a lányom szobájában van (ITT tudjátok megnézni), mondván, hogy úgyis a szemközti sima fehér falra fog kerülni, de ahogy kivágtam a szükséges méretet és rásimítottam a lámpára, nagyon nem tetszett. Túl sok volt. Aztán visszatértem a kedvenc fekete vinyl tapétámhoz (Élitis Madagascar, ilyen van a nappaliban a tv mögötti falon), és azt ragasztottam rá. Először felrajzoltam a sablont a tapéta hátoldalára, aztán kivágtam sniccerrel, bevizeztem a tapéta papír hordozórétegét, vártam 5 percet, bekentem bordűrragasztóval és utána rásimogattam a lámpára. Mivel sokáig szárad a ragasztó, könyvek közé szorítottam, hogy ne púposodjon fel, és egy éjszakán keresztül hagytam a satuban.

Ezután jött a felszerelés (ezt nem én csináltam), és a díszítés. Hogy ne legyen túl komor a lámpa, mégiscsak egy gyerekszobában van, kitaláltuk (inspiráció a barátnőm babaszoba lámpája volt), hogy a szülinapi partiból megmaradt karcsipapíros pillangós szalvétagyűrűket fogjuk kétoldalas ragasztóval felragasztani rá.

A papírgyűrűt akkorára hajtogattuk, hogy ne látszódjon ki a pillangó mögül, kétoldalas ragasztót raktunk rá, ezután pedig a lányom felragasztotta a lápájára és konstatálta, hogy tök jó, mert vissza lehet szedni és átrakni máshová (ez a vinyl felület miatt van).

Ha majd elkészül a lámpa alatt lévő kanapé újrakárpitozása, csinálok enteriőrképeket is. 🙂

Csatlakozz Te is a Dizain Facebook táborához ITT, ha még nem tetted volna meg!