A nagy DIY könyv

2015. 12. 28. | | lakberendezés

Már biztosan hallottatok róla, hogy karácsony előtt piacra került az a könyv, amelyben én is közreműködtem, azaz megtaláljátok benne az egyik DIY alkotásomat.  A nagy DIY könyv a BOOOK Kiadó gondozásában jelent meg. 21 blogger 21 kreatív és izgalmas alkotása található benne. Nemcsak bemutatja az alkotásokat, de kompletten végig is vezet a folyamaton, hogy hogyan lehet az egyes tárgyakat elkészíteni. Végigvezeti az olvasót az alkotás egyes munkafolyamatain, képekkel és leírásokkal illusztrálva, szóval igazán hasznos kis könyv azoknak, akik eddig is kacérkodtak a csináld magad mozgalommal, de nem mertek belevágni.  Hidd, el: Te is meg tudod csinálni!

A nagy DIY könyv

Amikor nyár végén Neuvirth Judit a Vintage Bazaar bloggere felkért arra, hogy szerepeljek a könyvben, rögtön igent mondtam. Az, hogy ez igazi, kézzel fogható könyveben fogok szerepelni, benne lesz a nevem, a fotóm, az alkotásom már akkor mámoros érzéssel töltött el. Egy könyvben, aminek ISBN száma van, aminek nyomdafesték illata van, amit lehet lapozgatni, forgatni, beleolvasni letenni és ismét felvenni és egyáltalán nem kell hozzá számítógép meg internet. Nem igazán gondolkodtam a válaszon. Aztán eljött a nap, amikor csoportokba osztva mindenki megcsinálta a maga DIY alkotását és közben Tóth Milán fotós dokumentálta az eseményeket. A kivitelezés napja pont úgy alakult, hogy régi kedves blogger barátaimmal együtt dolgozhattunk. Azért volt olyan is, akiket nem ismertem személyesen előtte, de nagyon örülök, hogy végre találkozhattunk és a virtuális térből kiléptünk a valóságba. És hogy mire jó egy szelfibot? Hát arra, hogy megörökítse a brigádot:

DIY bloggerek és a szelfibot

Íme a könyv, az én példányom dedikált változatban:

A nagy DIY könyv - Dizain

A könyvben szereplő DIY asztalkám werkfotói:

A nagy DIY könyv - Dizain werk

Néhány werkfotó arról a napról, amikor külön, de mégis együtt készítettük el a műveket. Nagyszerű csapatban, igazán jó hangulatban telt a napunk. Nekem az volt megható, hogy mindenki segített a másiknak, ha valamiben megakadt. Nekem például kérés nélkül fogták az asztalkámat a többiek, amíg dekopírfűrésszel kisebbre vágtam. És közben volt sok röhögés, hülyülés és sok beszélgetés. Ilyen az igazi csapatmunka és ez szerintem látszik a végeredményen is.

DIY-konyv-werk3

Az összes alkotó:

DIY könyv alkotók

Felső sor balról jobbra: Lakbear, A napfény illata, Nemiskacat, Vintage Bazaar, Kisflanc, Kedvenc otthon, Juditu, Merci-Ancsa dekor, Botanika. Alsó sor balról jobbra: Pandarte, Borsabox, Borarti for kids, Dizain, HNA design, Térkultúra , Ágy-Asztal-Tv, Nem Mind Lom, Otthonkommandó, Napi szemtorna, Masni dekoráció, Inspirációk lakberendezéshez.

Köszönöm mindenkinek, hogy benne lehetek. 🙂