Hogyan lettem a Poli-farbe lakberendezési tanácsadója?

2016. 07. 16. | | lakberendezés

Úgy, hogy felkértek és én örömmel vállaltam. 🙂 A Poli-Farbe hazánk egyik utolsó magyar tulajdonban lévő festék- és vakolatgyára. Családi vállalkozásból lett a kkv. szektor meghatározó szereplője, éves árbevétele meghaladja a 10 milliárd forintot. Székhelye Bócsán található, ahol több mint 230 embernek ad munkát. A Poli-Farbe a Magyar Olimpiai Bizottság arany fokozatú támogatója. Elég jól hangzik, hogy én vagyok a lakberendezési tanácsadójuk, nem?

Polifarbe - Zai Viki előadásaEzen a képen az egyik vevőtalálkozón adom elő a prezentációmat a színekről.

Hogy miből áll ez a munka? Tulajdonképpen mindenről kikérik a véleményemet, ami a lakberendezéssel, a színekkel és a falfestéssel kapcsolatos. Az egyik első projekt, amelyben részt vettem, a Platinum beltéri falfesték idei új színeinek megalkotása volt, azaz a színárnyalatok kiválasztásában kellett segítenem. Ugye, ismeritek a Platinum falfestékeket? Ez egy előre bekevert színes beltéri falfesték, amely egyrétegű, csepegésmentes, nem tartalmaz hozzáadott formaldehidet és még illatosított is (tehát nem büdi, amikor festesz vele). Segítségével könnyen és gyorsan tudtok dolgozni, akár pikk-pakk átfesthettek vele otthon egy falat. Az idei év újdonsága a brazil életérzés ihlette riói színek. Az új színárnyalatok vidámak, játékosak és élettel teliek, akár a nyári olimpia. Nagyon izgalmas munka volt színekről és árnyalatokról elmélkedni. Hosszas egyeztetés és színkevergetés után az alábbi 8 új szín került fel a palettára:

Poli-farbe riói színek
A sárkányfüzér (S70) élénk, telített sárga, amely felhívja magára a figyelmet, míg a papagájvirág (P40) egy okkeres mustársárgába hajló árnyalat, amely erőt sugároz.  A brazil csuporka (BC30) könnyed és megkerülhetetlen rózsaszín, amely 2016-ban már nem csak a babaszobák főszereplője, hanem akár a nappali főszíne is lehet. A narancsos vörös brazil akác (BA50) intenzív telítettsége elsőre talán meglepő lehet, de jól megválasztott kiegészítő színekkel igazán nagyvonalú, élettel teli enteriőrt teremthetünk vele. A maracuja virág (M50) türkizkékes árnyalatával minden stílusú enteriőrhöz kiválóan passzol. A brazil menta (BM50) egy türkiz zöldbe hajló árnyalat, amely könnyed és légies, a falra felfestve a nyarat idézi. A hamvaska (H20) gyönyörű meleg szürke árnyalatával a modernebb és a klasszikus enteriőrökhöz is jó alap lehet. A barna orchidea (BO40) pedig egy biztos választás azoknak, akik a földszíneket kedvelik.

A másik nagyon izgalmas projekt az enteriőrfotózásban való részvétel volt, ahol engem kértek fel enteriőr stylistnak. Három nap alatt ötven enteriőrbeállítást fotóztunk (50-et!), amely két kolléganőm segítsége nélkül nem ment volna, ezúton is köszönöm Szedlacsek Erzsébetnek és Lévai Magdolnának a kitartó és hősies munkát. Köszi Lányok! 😉 Az elkészült enteriőrképek közül szeretnék most bemutatni párat, először jöjjenek a riói színek a falakon és a hozzájuk álmodott enteriőrök:

Poli-farbe brazil akác by DizainÍgy néz ki a Platinum brazil akác a falon.

enterior1A hamvaska az én egyik kedvencem, a képen egy férfias enteriőrt rendeztünk be hozzá.

Platinum brazil csuporka by DizainÍme a brazil csuporka. A rózsaszín mellé a sárga az én beakadásom volt, ki akartam próbálni, hogy mutat.

Platinum brazil menta by DizainEz pedig a brazil menta, egy vagány türkizzöld. Ezen a falon a “befejezetlen” festést próbáltuk ki.

Most pedig jöjjön a Platinum régi színeiből egy kis ízelítő:

Platinum hegyi len by DizainA hegyi len egy nagyon halvány szürke, én ezt is nagyon szeretem.

Platinum csillagfürt by DizainEzt az árnyalatot csillagfürtnek hívják, a pasztell színek különösen divatosak idén.

 Platinum by DizainFekete tulipán, aranyeső és fehér geometrikus kombinációja került az előszobába.

Platinum kökény by DizainJudy Hopps és a kökény árnyalat a fiúszobában.

Platinum fukszia by DizainNőszirom és fukszia került ebbe a vagány lányszobába.

Platinum gólyahír by DizainA gólyahírt választottuk a babaszobába.

Hamvaska by DizainÉs végül még egyszer egyik kedvencem, a Hamvaska, ezúttal geometrikus kivitelben, amelyet maszkolószalag segítségével készítettünk.

Bátran javaslom, hogy próbáljátok ki a Platinum falfestékeket, ha még nem próbáltátok, babaszobákba például ideális a tulajdonságai miatt. Nemsokára én is saját kezűleg tesztelem! 😉

Fotók: www.polifarbe.hu

Fotósok: Tóth Milán (px7 fotóműterem) és Hargitay Olivér

Külön köszönet a Ligne Roset bemutatóteremnek és Jászay Elizabetnek a bútorokért, amelyek a fotókon szerepelnek.

Ha tetszett a blogposzt, csatlakozz a Dizain Facebook táborához ide kattintva, hogy ne maradj le a legfrissebb hírekről!