Cotton Ball Lights Store – Budapest

2017. 02. 19. | | lakberendezés, referenciák

A tavalyi év végének egyik szuper projektje volt számomra a budapesti Cotton Ball Lights Store tervezése. Vannak olyan megbízások, amelyekbe annyira bele tudok feledkezni, hogy leülök és fel sem állok, amíg kész nincs a koncepció és az ötlet. Mostani divatos kifejezéssel élve: ez egy flow élmény volt, amikor annyira belefeledkeztem a tervezésbe, hogy minden más megszűnt és szinte meg sem erőltettem magam, csak úgy jöttek az ötletek. Mintha egy előre megírt forgatókönyvet rajzoltam volna le.

Cotton Ball Lights Store Bp.

Még annak ellenére is nagyon kellemes emlékű munka ez számomra, hogy jó pár kompromisszumot kellett kötnünk. Ilyen volt többek között az is, hogy nem cseréljük ki a padlót és a mennyezeten lévő lámpákat sem, sőt a radiátorokat sem takarjuk el, tehát a szerkezethez tulajdonképpen a gipszkartonozáson kívül nem nyúlunk.

A feladat két részből állt, egyrészt a Cotton Ball Lights fényfüzérek eladóterének kialakítása, másrészt egy pop-up részleg elhelyezése, ahol kortárs designerek termékeit árulják. Így született meg a hátsó részben a pop-up házikó ötletem, amelyet gipszkartonból alakítottunk ki. Hogy a fehér házikó még hangsúlyosabb legyen, a bejáratánál lévő falat feketére festettük. A házikó mögötti részen vannak a kiszolgáló helyiségek. Az eladó tér kialakításával kapcsolatban az volt a feladat, hogy el kellett helyezni a gömböket tartó félhengereket, terveznem kellett egy pultot természetesen, és egyéb kínáló állványokat. A pult kialakításánál fontos szempont volt, hogy cserélgetni lehessen a tartókban a gömböket, és ezáltal más-más hangulatot tudjanak majd kialakítani szezononként. A hosszúkás térben majdnem pont középen egy tartópillér helyezkedik el, amelyhez nyilván nem lehet nyúlni, tehát ez is egy adottság volt. Hogy kevésbé legyen feltűnő, feketére festettük és egy DIY kínáló polcot terveztem elé, amely egy létrából, egy bicikli első kerékből, no meg pár polcból áll.

Cotton Ball Lights Store Bp.

Cotton Ball Lights Store Bp.

Cotton Ball Lights Store Bp.

Cotton Ball Lights Store Bp.

Cotton Ball Lights Store Bp.

Cotton Ball Lights Store Bp.

Cotton Ball Lights Store Bp.

A képeket mobillal készítettem, a hibákat nézzétek el. 🙂 Az üzletet Budapesten, az V. kerület Szervita tér 3. alatt találjátok. Ide kattintva pedig 3D-ben is körbenézhettek az üzletben.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Dizain Facebook táborához ide kattintva az instagramon @zaiviki_dizain néven találsz.