10 évvel ezelőtt

2019. 01. 20. | | lakberendezés

A Facebookon és az Instán is pörög a #10yearschallege kihívás. Én is kitettem egy képet az insta storymba, nem tudom láttátok-e, de ha a jövőben nem akartok a történeteimről lemaradni, akkor kövessétek az insta oldalamat ITT. Szóval így néztem ki 2009-ben:

Zai Viki 2009-ben

Igen, volt nekem hosszú hajam is. Mondjuk egy kezemen meg tudom számolni, hogy eddig hányszor életemben, de ez épp egy ilyen időszak volt, mert amikor a lányom megszületett, elhatároztam, hogy megnövesztem. Aztán nagyon hamar meguntam, és levágattam.

2009-ben kezdtem el komolyan foglalkozni a lakberendező karrierem építésével. Nyakig voltam a személyes énmárkám kialakításában, és ebben az évben határoztam el azt is, hogy blogot indítok a témában. Ez a blog, amit most is olvasol 2010. február 2-án indult el, ekkor jelentek meg az első posztjaim. Természetesen ezt nagyon sok munka előzte meg, a név kitalálása, logotervezés, az blog arculatának kialakítása, az egész oldal megszerkesztése, tartalommal feltöltése stb., szóval jó pár hónap munka benne volt 2009-ben, mielőtt útjára indítottam. A mai fejemmel visszagondolva, ez volt a legjobb döntés a karrierem érdekében, amit akkor hozhattam. Ha bárki elmesélte volna nekem akkor, hogy 10 év múlva, azaz ma hol fogok tartani, azt hiszem nagyon boldog és elégedett lettem volna. Nem azt mondom, hogy kizárólag jó dolgok történtek velem tíz év alatt, mert ez nem lenne igaz. A magánéletemben és a karrieremben is voltak mélypontok, amelyeket nagyon nehéz volt akkor különválasztani, hiszen nem vagyok gép. De szerencsére sikerült mindig felülkerekednem a nehézségeken, és ma már tudom, hogy minden úgy volt jó, ahogy volt, kellett ahhoz, hogy ma az lehessek, aki vagyok. Ezért 2019-et az elmúlt évek eseményeitől megerősödve teljesen újult erővel kezdtem. Az erős kezdés egyik bizonyítéka, hogy harmadszor is jelölt vagyok a Glamour Women of The Year Év Lakberendezője kategóriában, amelyet most tényleg szeretnék díjra váltani (a hármas szám amúgy is szerencseszámom), ezért kérlek, szavazz rám IDE kattintva.

zv2019

Tíz év alatt sokat fejlődik a világ és sokat fejlődünk mi magunk is. Azt hiszem, ez a fotóimon is látszik. A lányom már 14 éves, folyamatosan változik és vele együtt én is. Sokat tanulok tőle az anyaságról és arról, hogy a generációja mennyire másképp éli meg a világot, mennyire másképp látják a dolgokat, és ez hogyan hat rám is. Ez egy külön bejegyzés témája is lehetne amúgy… Azt hiszem a legfontosabb változás, hogy sokkal tudatosabban élek, mint tíz évvel ezelőtt. Jobban figyelek a saját igényeimre, az időre, hogy kivel és mivel töltöm, jobban figyelek arra, mit vásárolok, mit eszünk, milyen ruhákat veszek meg, jobban figyelek az egészségemre, rendszeresen sportolok, próbálom tartani az egyensúlyt a munka és a magánélet között. Arra szeretnélek inspirálni titeket, hogy hallgassatok a szívetekre, de mindig legyen tudatosság is a döntéseitek mögött. Kíváncsian várom, 10 év múlva miről mesélhetek majd itt, mert természetesen terveim továbbra is vannak. De ez nem azt jelenti, hogy a következő bejegyzésre 10 évet kell várnotok! 🙂

Lakberendezési tippekért, ötletekért kövessetek Instagramon IDE kattintva. A nevem @zaiviki_dizain és a Facebookon is megtaláltok ITT.