Richard Powers ikonjai

2010. 02. 10. | | életmód, lakberendezés

2009 novemberében megjelent az ismert brit fotográfus, Richard Powers legújabb albuma a Thames & Hudson kiadó gondozásában. A könyvet  Dominic Bradbury írta és a The Iconic House – Architectural Masterworks since 1900 címet viseli.

Richard Powers képeit lenyűgöző tájak és kompozíciók jellemzik. Egyszer megkérdezték tőle, hogy miért specializálódott enteriőrök és épületek fotózására. Azt válaszolta, hogy ez egy természetes kiválasztódás volt, ő ehhez a témához vonzódik igazán, és rettenetes divatfotós lenne. Hát nem tudom, milyen lenne, mindenesetre szerencsés ember, mert a munkája kapcsán beutazhatja az egész Földet és csodálatosan berendezett enteriőrökben dolgozhat. Biztosan nem depressziós, hogy napi 10-12 órában egy lepukkant irodában kell üldögélnie.

Hitvallása szerint egy jó fotó elkészítéséhez az egyensúly a kulcs. Egyaránt fontos, hogy mi legyen a képen és mi ne legyen rajta. Pont annyira fontos, mint a kompozícióban szereplő árnyékok és a fények. A fotóit nézegetve arra jutottam, hogy bosszantóan rendben vannak a képei. Gyönyörűek és tiszták a terek. Minden képéből harmónia árad, ugyanakkor érzem, hogy ezekben az enteriőrökben emberek élnek nap mint nap, de most épp kimentek a konyhába inni valamit, vagy elugrottak valahová.

A kiemelkedő esztétikai élményt nyújtó enteriőrfotókból válogattam Nektek párat. Gyönyörködjetek és inspirálódjatok.

Richard Powers enteriőrök

Richard Powers entriőrfotója

Richard Powers enteriőrfotója

Richard Powers enteriőrfotója

richard_powers9

richard_powers4

richard-powers2

Helyetfoglalnék ezen a képen Arne Jacobsen 1958-as Tojás székében. És nem csak azért, mert az egyik kedvencem…