Mire jó az üres wc-papír henger?

2010. 02. 02. | | design, életmód

Ahányszor nálam fogy el a wc-papír, mindig megsajnálom a papírhengert és azon tűnödöm, vajon mire lehetne használni, hogy ne kelljen kidobni. Mindig más és más jut eszembe, egy darabig gyűjtögetem a fürdőszoba ablakában, aztán végül mégis kidobom, mert annyi minden másra sincs idő.

Pár éve volt egy időszak, amikor a kislányomnak mindig távcsövet kellett csinálnom az üres hengerekből. Mindenféle színes papírokat, papírból kivágott mintákat ragasztottunk rájuk, befestettük, kiszíneztük. Hosszú hónapok kemény munkájába telt, mire beleegyezett, hogy ne rakjunk félre minden üres hengert.

És Ti mit csináltok az üres wc-papír hengerekkel?

Yuken Teruya japán designer faágakat, fakoronákat vág ki a hengerekből.

paper-roll-cutout1

A Corner Forest wc-papír hengerek hajtó, rügyező ágai egymás mellé helyezve egy erdőt alkotnak. A lógó, kivágott részek a légmozgás hatására új életre kelnek és önálló táncra bírják az ágakat és a leveleket. Az átalakított wc-papír hengereket a falhoz erősítve egyéni dekorációt kaphatunk. Nagyon érdekes egyedi installációkat lehet létrehozni belőle. Otthoni felhasználását hosszú távon nem javaslom, mivel kitünően megül rajta a por, de szerintem kirakati vagy eladótéri dekorációnak tökéletes lenne egy extravagáns nőiruha üzletben.

Picture 5

Nektek hogy tetszik?