Romvári Márton festőművész kiállítása

2010. 03. 06. | | életmód, lakberendezés

Romvári Márton kortárs magyar festőművész képeit nagyon szeretem. Már régóta figyelemmel kísérem a munkásságát. Imádtam a Csendélet ürügyén című sorozatot és nagyon közel állt hozzám a Csíkok, ívek, hullámok is, de ettől függetlenül minden korszakából vannak kedvenceim. A mostani kiállításra összeválogatott képei annyira letisztultak és csendesek, hogy különösen közel állnak hozzám.

Romvári Márton 2001-ben végzett a Képzőművészeti Egyetem festő szakán. Nézet című bemutatkozó tárlatát 2002-ben a Ráday Galériában rendeték meg, ezt követően számos egyéni és csoportos kiállításon vett részt itthon és külföldön egyaránt. Ars poetikája szerint a téma csupán ürügy, a felületek, a vonalak, a színek egymáshoz való viszonya, ritmusa adja számára az igazi örömöt a festéshez. Hihetetlen belső erő és kísérletezőkedv hajtja előre, ezáltal jut mindig új és új utakra.

Mostani, Víztükör című kiállításán a legutóbbi két év anyagának válogatásait mutatja be. Kiállított festményei lenyűgözők, én többet is szívesen hazahoztam volna magammal.

A tárlat 2010. március 12-ig látogatható, munkanapokon 11-18 óráig, szombaton 10-14 óráig a Karinthy Szalonban. Érdemes megnézni, már csak pár nap van hátra. Íme egy kis ízelítő:

Forrás: Romvári Márton