Romvári Márton festményei a Kempinskiben

2010. 06. 02. | | életmód

Megérintett a kortárs művészet, megérintettem a kortárs művészetet. Azaz segédkeztem Romvári Márton kiállításának installációjánál a Kempinskiben. Fogtam a festményeket, néztem a vízszinteseket, damilokra kampókat szereltem, sőt az egyik festményt tök egyedül raktam fel. Na jó, az egy kissebb méretű volt. Ez az:

Marci festményei a folyadékok belső szerkezetének tulajdonságait és képi asszociációit veszik kölcsön és alakítják át. Ebben az áramló, mozgó, alakuló közegben eltűnnek és előtűnnek a csorgások és a lakkfoltok egymáson. A különböző rétegek egymás mellett felfénylenek és elhalványodnak. Az ismétlődő formák variációi egy szabadon hullámzó együttest alkotnak, ahol a hangsúlyok és a ritmusok váltakoznak. Nekem tetszenek.

Az amorf lakkforma egyszer vízfelületként jelentkezik (fent), máskor  fátyolszerű marad (lent), de olyan is van, hogy súlyos, komor felhőként gomolyog (lásd az első képet).

Romvári Marci festményeit a Kempinski első emeletén láthatjátok és meg is vásárolhatjátok:) egészen szeptemberig. Aki a Deák tér környékén jár, és van egy kis szabadideje, ugorjon be és nézze meg. Érdemes. Harminc festmény látható, nagyrészt olaj és vászon, de van pár kartonra készült kép is.

A művész.

És a hely.

2 hozzászólás

  1. Klein Kinga szerint:

    Megnéztem máshol is és nagyon jó kis munkái vannak. Kösz, hogy felhívtad rá a figyelmemet.

    • zaiviki szerint:

      Örülök, hogy Neked is tetszik, én nagyon szeretem a képeit. Ha van időd és kedved, gyere el jövő hét kedden, 15-én Marci kiállításának megnyitójára, amely a Fészek Művészklubban lesz 18 órakor. Küldhetek meghívót?