DIY lámpabúra gyerekszobába

2013. 02. 14. | | Egyéb

Emlékeztek a karácsonyi papírgömbökre, amiket készítettem? Ha nem, ide kattintva tudjátok megnézni. Csak azért említem, mert a karidíszek annyira megihlettek, hogy a formájukból kiindulva készítettem egy lámpabúrát. Egy mókás virágra emlékeztet, ezért elsősorban gyerekszobákban tudom elképzelni. Bár, ahogy ezt leírtam, máris azon gondolkodom, milyen színösszeállításban mehetne mondjuk egy nappaliba…

Először elkészítettem ezt a prototípust rózsaszín, fehér és narancssárga papírból, de túl kicsinek bizonyult a búra, sajnos kilóg belőle az izzó, mint látható. Az elektromosságot ezúttal is a tilka textilkábelje szolgáltatja világoszöld színben, ettől pedig tényleg teljesen olyan lett, mint egy mesebeli virág.

Egy körző és egy vonalzó segítségével felnagyítottam a sablonokat. Ezzel a megnövelt búramérettel készítettem a lányom barátnőjének, Lucának egy piros-narancs-sárga változatot piros tilka textilkábellel, mert az ő szobájához ezek a színek illenek.

A lenti kép még a “műhelyben” készült, nem a lámpa végleges helyén. Jelentem, időközben a lámpa felszerelése sikeresen megtörtént, bár én még sajnos nem láttam élőben. Ezúton is kérem a kedves szülőket, hogy jutalmazzanak meg pár fotóval! Anyukát, hogy hajtson végre egy nem gyenge stylingot a gyerekszobában és Apukát, hogy kattintson pár jó képet a jószágról! Csak, mert nagyon szeretnék az olvasók is látni, nem igaz? 🙂

Ha tetszett a bejegyzés, és még több inspiráló ötletet, képet nézegetnél, csatlakozz a Dizain Facebook táborához ide kattintva!